Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
toni_g79 - специалист
Излагате се.Никой работодател няма да отиде в НАП и да каже -този е работил при мен без договор хахахахах.Моля ви не се излагайте .......
както казаха за тази година доходите се декларират до април следващата........ Друг е въпроса ако имате доходи над 50 000 ..... там нещата са с две остриета ;)
vvventsi - специалист
Какво значение от къде са парите?,Има ли нещо черно на бяло че работодателя ги е дал? Няма на ли ,ами какъв е проблема?
сакъзче - специалист
toni_g79 написа:
Излагате се.Никой работодател няма да отиде в НАП и да каже -този е работил при мен без договор хахахахах.Моля ви не се излагайте .......
както казаха за тази година доходите се декларират до април следващата........
ГОСПОДА БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ПРАВЯ СМЯХ, НО ЦЯЛ ДЕН НИ ЗАПЛАШВАТ. МИСЛЕТЕ ЛИ , ЧЕ БИХ ВИ ЗАНИМАВАЛА С НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ. ИМА МНОГО ОТ ВАС КОИТО НЯМАТ ОСИГУРОВКИ, НО ИМАТ СЕМЙСТВА. НО НЯМА КОИ ДА ИМА КЙЕ КАКВО ДА ГОВОРЯТ, КОГАТО ТРЯНВА. МОЯТ МЪЖ СЕ БЛЪСКА ЦЯЛА ПРОЛЕТ И ЦЯЛА ЗИМА ЗА ДА СЪБЕРЕ ПАРИ ЗА СВОЕТО СЕМЕЙСТВО. НО НИЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ КОГАТО НИ ЗАПЛАШВАТ И НЕЗНАЕМ КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ДАС Е ЗАЩИТИМ , КОГАТО ГОВОРЯТ ЗА НАП И ПОЛИЦИЯ, ЗАЩОТО ЗНАЕМ ЧЕ НЯМАМЕ ДОРИ И ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА. ЗА ТОВА СЕ ОБЪРНАХ КУМ ВАС...МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ. МОИТЕ АДМИРАЦИИ КЪМ ВСИЧКИ ТУК!
сакъзче - специалист
vvventsi написа:
Какво значение от къде са парите?,Има ли нещо черно на бяло че работодателя ги е дал? Няма на ли ,ами какъв е проблема?
АКО ИМА ДОНОС, И ИМА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ В БАНКОВА СМЕТКА, ТОВА Е ПРОБЛЕМА- КАК МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ОТ КЪДЕ СА?
toni_g79 - специалист
роднини в чужбина ;) пак казвам ако са под 50к
И само ако може да пишеш с малки букви,че така все едно се караш,а ние се опитваме да помагаме :lol:
Последна промяна от toni_g79 на вт дек 06, 2011 10:43 pm, променено общо 1 път.
vvventsi - специалист
сакъзче написа:
vvventsi написа:
АКО ИМА ДОНОС, И ИМА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ В БАНКОВА СМЕТКА, ТОВА Е ПРОБЛЕМА- КАК МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ОТ КЪДЕ СА?
Прехвърли ги във твоята сметка и проблема е решен,ако това те притеснява!
сакъзче - специалист
toni_g79 написа:
роднини в чужбина ;) пак казвам ако са под 50к
ПРОСТЕТЕ КАКВО Е 50К?НИЕ СМЕ ОТ СЕЛО И НЕ СХВАЩАМЕ
Chefo77 - майстор
Няма толкова глупав работодател ... само се прави на интересен.
Да вземаш пари без договор не е престъпление, докато не го обнародват в Държавен вестник. Винаги може да каже, че ги е намерил ... например. Или че печели редовно от Еврофутбол, там няма имена при изплащане :wink:
А това, че има снимки на колата му ... ами и аз имам снимки на чужди коли, не означава че имам касателство. А е помагал на познат/приятел, ако са го снимали как работи.
сакъзче - специалист
Chefo77 написа:
Няма толкова глупав работодател ... само се прави на интересен.
Да вземаш пари без договор не е престъпление, докато не го обнародват в Държавен вестник. Винаги може да каже, че ги е намерил ... например. Или че печели редовно от Еврофутбол, там няма имена при изплащане :wink:
А това, че има снимки на колата му ... ами и аз имам снимки на чужди коли, не означава че имам касателство. А е помагал на познат/приятел, ако са го снимали как работи.
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!
8180 - майстор
Сега, ние хубаво си говорим тук. Да го приемем, че е в духа на взаимопомощ, но не са хубави тези работи - трябва поне малко да излезете "на светло".
Ако нямате някаква фирма, май няма как да ви правят данъчна проверка (лаишко мнение), освен по някакъв сериозен сигнал. Вас нормално ви наказват (губите правата) като не ви обслужват здравно и социално (пенсионно, злополука и др.).
Апропо, здравни осигуровки имате ли някакви?

Хипер малко вероятно е шефът да се набута сам с такъв сигнал.

Ако все пак се стигне до проверки, вие сте отговорни САМО за НЕДЕКЛАРИРАНИ ДОКАЗАНО ПОЛУЧЕНИ ПАРИ. Значи някъде, мъжът се е разписал на ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, че получава парите. Този който му ги дава трябва да му удържи някаква част от дължимите здравни, социални осигуровки и целия (10%) данък общ доход. После добавя съответните части, които са за сметка на работодателя и ги внася по пера съответно. На работника издава документ, че му е удържан или не данък общ доход, което после (догодина) работникът ще отрази в своята декларация и ще доплати, ако няма документа. Основната дължима сума е за сметка на работодателя и той затова работи "на черно".
Описаното е за инцидентни дейности - хонорари на самоосигуряващи се лица, които също би трябвало да са с договор (граждански или др.), но това е горе-долу общият принцип, като тези договори се декларират и от ДВЕТЕ страни и така се засичат и проверяват.

Гледам са ме изпреварили колегите, ама ще го постна, дори да се повтаря.

Тема "ПОМОЩ! ДАЙТЕ НИ СЪВЕТ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: