Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
Някой отглежда ли ? Да си купя ли фиданка, или да си го посадя от костилка / какво бихте ме посъветвали...
понеже знам че е уникално растение... най-вече листята му...чудно ми е какво правят от "плодовете" му това смърди на ла*на та се не трае... от вчера не се здрависвам с никой :toimonster:
housedoktor - майстор
Мой клиент има такова в двора си.Засади го като фиданка.Зная ,че е много устойчиво и вирее при нашия климат.Иначе наистина е добре проучено и полезно растение
Градинар - специалист
Щом си забелязал на какво миришат плодовете му...
Та за да си имаш Гинко Билоба в двора и да нямаш плодчета, си засади мъжко. Да, това дърво си има както мъжки, така и женски екземпляри.
От семка обаче няма как да контролираш това. Затова е по-добре да си засадиш фиданка, която разбира се е доказано мъжка.
Sk4 - специалист
Градинар написа:
Затова е по-добре да си засадиш фиданка, която разбира се е доказано мъжка.
как/кой/по какво може да ти гарантира, коя е мъжка & коя женска :?
peterdimov - специалист
Колеги,на това растение коя част се използва за лечение.
radius - майстор
Сигурно ли е, че само плодовете му миришат. Защото съм газил в листа и пак си смърдеше.
gogotattoo - специалист
Изображение

Великолепно дърво, на около 10 години е и садено от фиданка; явно е мъжко, защото никога не е цъвтяло нито е имало плодове; за пръв път чувам, че мирише не нещо....

Дървото е едно от един вид!!!, най-старото откак свят светува - 40 млн години и пр. - струва си да го уважаваме, а за красотата му през ноември гледайте снимката. =D>
Sk4 - специалист
доста ще трябва да почакаш, за да видиш какво е... вероятността да е женско/е по-голяма...
peterdimov доколкото съм запознат, само листата се използват, една супена лъжичка ситно накълцани изсушени листенца се запарват във 200-250мл вода...
може и на салатка :D ако си падаш по зеленината и салатките, аз си измислих и приготвям една много интересна салатка от пресни листенца, вкуса е убийствен :-D

Тема "Гинко Билоба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: