Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Фло - специалист
сакъзче написа:
iavor написа:
Щом е било "на черно" предполагам,че никъде няма негов подпис / като ведомост например / и ако е така само ви плаши и не се притеснявайте !
А ако ни плаши с данъчни ние с какво можем да му отговорим, той като дава парите си мисли че е всичко!! Ние с какво можем да го уплашим? Да не излиза , че не си знаем правата! Благодаря ВИ!
8180 това имам предвид! Развързвай тогава торбата със заплахите,помагай със злоумишлени идеи и после твърди,че е благоприлично за публичен форум! Аз ли говоря полуистини или ти не четеш,или четеш като дявола евангелието?
8180 - майстор
Ами Фло,
Погледни какво ти първо си цитирал, какво аз, а после отново ти, открий ДВЕТЕ разлики и ПОСЛЕ раздавай оценки кой чете и кой не, кой призовава неморално/моли за помощ/благодари..
Отново същия маниер - цитираш нещо или част, от което УЖ следват единствено твоите категорични изводи, личностни квалификации и оценки.
За което ти правя ЗАБЕЛЕЖКА (засега) - прочети Правилата, моля.
Фло - специалист
8180 написа:
Фло,
Хайде да се откажеш от този маниер - цитираш/казваш нещо, което би трябвало да изглежда като истина и намек за компетентност. После базираш на него собствени разсъждения. Като цяло резултатът е полу - заблуда/истина.
?
@Отново същия маниер - цитираш нещо или част, от което УЖ следват единствено твоите категорични изводи, личностни квалификации и оценки.
Личностните квалификации и оценки са твоя запазена територия или по-скоро манталитет, и не ми приписвай твоя маниер!
velsi - Почетен майстор
Като цяло темата не е за тука, но понеже стана интересно, пък и доста хора взеха участие, мисля че е редно да разберем какво е развитието по казуса, след което ще я премахнем.
Стефко - специалист
Аз мисля, че е много сладко да се вземат някакви пари на черно. Но, когато нещата загрубеят, ни идва нанагорно. И кълчим гъзери, и се жалваме. Кой каквото дробил, да си го сърба. Мен какво ме брига за черноработниците?
valentin112 - специалист
За подобни ситуации неотдавна един вицепремиер беше казал: "По-добре сива икономика, отколкото никаква."
Фло - специалист
Интерпретацията на случая е принципно погрешна! Не става въпрос за конфликт между работодател и черноработник , а за конфликт между клиент/инвеститор/ и нает строителен работник да извърши определени строително-ремонтни работи срещу заплащане.Видимо строителния работник не си е свършил работата за която е нает и инвеститора си търси обезщетения-довършване или връщане на пари.Тука интересния въпрос е при липса на изискуем от ЗУТ договор между страните от строителния процес как ще понесе отговорността за несвършената работа виновната страна-строителя.И ми се струва,че от друга страна и без договор строителя носи цяла камара отговорности освен по ЗУТ и по няколко строителни наредби и аз, ако бях на мястото на инвеститора направо бих го съдил,вместо да го плаша с НАП.Друго,което ще кажа за всички бъдещи инвеститори е ,че и Уста Колю Фичето не е станал строителен майстор за седем години,камо ли мъжът и на колежката .
Последна промяна от Фло на ср дек 07, 2011 10:13 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
Тук аз мисля че и двамата (работодател ,работник) са в нарушение.Като че ли това на работодателя е в пъти по голямо и по закон.Да не говорим че се опитва да изнудва.Моят съвет е свържете се с адвокат и му разкажете играта на тоя.Изнудването по цял свят е наказуемо + укриването ще го отнесе. :) П.п. Фло от къде си сигурен че е от оплескана работа .Може да е работодател мерзавец.А и не е това начина.Така е нападнал ще заплашва.Намерил църкава да се моли.
Последна промяна от Бат Иво на ср дек 07, 2011 10:17 pm, променено общо 2 пъти.
Стефко - специалист
Фло,
Не исках да съм така директен, както ти. Затова беше и предния ми пост за черните пари за несвършена работа.
Фло - специалист
Бат Иво написа:
Тук аз мисля че и двамата (работодател ,работник) са в нарушение.Като че ли това на работодателя е в пъти по голямо и по закон.Да не говорим че се опитва да изнудва.Моят съвет е свържете се с адвокат и му разкажете играта на тоя.Изнудването по цял свят е наказуемо + укриването ще го отнесе. :) П.п. Фло от къде си сигурен че е от оплескана работа .Може да е работодател мерзавец.А и не е това начина.Така е нападнал ще заплашва.Намерил църкава да се моли.
Бат Иво,тука става въпрос за две различни страни- инвеститор/възложител/ и строител,виж тука:

ЗУТ
Чл. 161. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Възложител е собственикът на имота, ....

Чл. 163. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) Строителят е физическо или юридическо лице, включващо в състава си физически лица, притежаващи необходимата техническа правоспособност, което по писмен договор с възложителя изпълнява строежа в съответствие с издадените строителни книжа.

(2) Строителят носи отговорност за:

1. изпълнението на строежа в съответствие с издадените строителни книжа и с изискванията на чл. 169, ал. 1, както и с правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи и на мерките за опазване на живота и здравето на хората на строителната площадка;

2. изпълнението на строителните и монтажните работи с материали, изделия, продукти и други в съответствие със съществените изисквания към строежите;

3. съхраняването на екзекутивната документация и нейното изработване, когато това е определено от възложителя, както и за съхраняването на другата техническа документация по изпълнението на строежа;

4. съхраняването и предоставянето при поискване от контролен орган на строителните книжа и заповедната книга на строежа по чл. 170, ал. 3.

(3) Строителят носи имуществена отговорност за причинени щети и пропуснати ползи от свои виновни действия или бездействия.

Тема "ПОМОЩ! ДАЙТЕ НИ СЪВЕТ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: