• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 52
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
dj_marti79 написа:
Но щом го искате сдъвкано, по начина по който ви е приятно да го чуете:
-6kW/h със скорост 60km/h!
(все пак, не очаквам да вдигне 180km/h)
"Леко" ги обърка пак!

За да вдигнеш определена скорост ти трябва определена мощност - тя се измерва във ватове W;kW или конски сили.

За да изминеш дадени километри ти трябва определено количество енергия, която вече се измерва във Wh или kWh . Капацитета на акумулаторите е във Ah и умножено по напрежението ще се получи каква енергия е акумулирана във Wh

zmiori именно това имах предвид с въпроса си за акумулатора! Реално нас не ни интересува мощността на акумулатора , за да разберем колко километра могат да се изминат , а неговия капацитет .
Марти, уважавам упоритостта ти за използване на евтина енергия и сравнено с миналата година виждам голям напредък в познанията ти. Приеми тази забележка не като заяждане , а като приятелско побутване да прочетеш малко за разликата. Надявам се дори само от написаното по-горе да схванеш разликата между двете понятия . Така ще имаш много по-добра представа какво можеш да очакваш на теория преди да се впуснеш в практическата реализация на проекта! Пък и като пишеш обясненията за да се консултираш тук , ще можем да те разберем какво имаш предвид и всеки ще те приема по-на сериозно!
8180 - майстор
dj_marti79 написа:
Но щом го искате сдъвкано, по начина по който ви е приятно да го чуете:
-6kW/h със скорост 60km/h!
На мен ми е ПРОТИВНО до безкрайност да се пише едно и също ГРЕШНО!
"Иди да си "сдъвчеш" нещата с учебник или поне се върни на стр.3 в темата, както споменах вече.
petko__kostadinov - помощник
Има хора които няма да стоплят, че има разлика между "J" и "J/s"
dj_marti79 - специалист
Ех, днешните деца освен да щракат по клавиатурата друго не умеят. Когато аз съм държал поялник вие най-вероятно сте били в детската градина. Аз се опитвам да изкарам някакви предварителни ориентировъчни цифри, но защо ли?
petko__kostadinov - помощник
Вместо поялника вземи учебника по електрически машини.
hygro - майстор
Когато аз държах поялника, хората още живееха в пещери :lol:

dj_marti79, не се обиждай, но цифрите, както ти наричаш числата, освен стойност, трябва да имат и смисъл. А точно там настава разминаването...
Тани - модератор
Все едно да кажеш , че изминаваш 100км/ч със 8,5 конски сили бензин и да очакваш че никой няма да обърне внимание . А когато някой ти направи забележка да започнеш да обясняваш колко километри си навъртял и колко години шофьорски стаж имаш!Благодарни сме ти , че споделяш идеите си , но се постарай до бъдеш малко по-ясен !
shulio - специалист
Аз да питам нещо по практическо :)

С 4 акумолатора по 100 ампер часа тягови. И да кажем кола с тегло 500-600кг и с мотор който вие смятате че е подходящ колко километра ще могат да се изминат като скоростта да е не повече от 50 км в час. За София става въпрос. Повечето от нас това ги интересува - дали могат да ходят на работа и да се връщат за 40ст примерно :) без да влагат Хк пари
colyo - специалист
Явно на никой не му се чете :))) В началото писах, че трабант с 4 акумулатора и мотор 4,7 кВт минава 80 км в началото с 60 и към края с 40 :)))
shulio - специалист
Аз това го четох но останах с впечатлението че не е правено, а само теория. Ако е така - екстра. Защо тогава всички не са ориентират натам ами се вкарват във филма в който се инвестират хххх лева които не са оправдани
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 52

Тема "Електромобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: