Мнения и въпроси за хола
Rockwalll - специалист
Здравейте

предстои ми смяна на дограма на прозорец с размери 3х2 м, който в момента е с 5 секции и е с двойно отваряне (вътрешни и външни крила) с перваз между крилата 20см.

(знам че това не е типичен френски прозорец, защото не стига до земята, а и не се минава заникъде през него - освен за плочките 2 етажа по-долу :evil: , но все пак е най-близко до френските)

За момента плановете са да се запазят 5те секции като само 2ра и 4та станат отваряеми, но ще ви бъда благодарен и за други идеи

Върти ми се нещо да го нацвъкам на квадрати, (не ми се мисли за чистенето след това, а и не мога да измисля кои да са отваряеми без да е грозно и да личат) но май както си е в момента повече ми харесва

Ето какво сме измислили засега

ако имате линкове снимки или идеи - дайте ги насам

www.sitekreator.com/rockwall

Прикачен файл

за направ.jpg
за направ.jpg (66.12 KиБ) Видяна 8922 пъти

Прикачен файл

за направи.jpg
за направи.jpg (53.89 KиБ) Видяна 8922 пъти
velsi - Почетен майстор
Можеш да го разделиш на четири и да направиш средните две крила да се отварят заедно с летящ кемпфер (без неподвижен делител помежду им). Така ще имаш по-голяма отваряема площ и съответно по-удобен достъп за почистване отвън.
Rockwalll - специалист
Благодаря velsi

мислих го с 4 секции и с 3 и с една. Въпросът е че искаме да се запази "френския" вид с повече и по-тесни секции.

Отваряемостта е само за почистване и нищо друго - стаята има врата към тераса, която се отваря и ако трябва да съм честен бих предпочел изобщо неотваряеми секции, но ще трябва да имам удължител за миене на стъклата дълъг 3 етажа и пожарникарски шланг за изплакването.

Друг вариант е една отваряема секция и да се върви по перваза при чистенето (със застраховка живот в джоба) :-D

Този долу е от нета и е с 4 секции и е точно както каза ти, но той е и с горни части, а нашите крила, ако се вижда на снимките са по-дъли и без гора част. не знам при височина 2 метра дали летящият ще е стабилен - имаме истински френски на друго място (като втората снимка) и не съм възхитен от изпълнението му - точно в долния край играе и ако го напъне вятър в буря като нищо ще пусне вода

Прикачен файл

French_window2.jpg
French_window2.jpg (12.67 KиБ) Видяна 8853 пъти

Прикачен файл

french.jpg
french.jpg (43.54 KиБ) Видяна 8853 пъти
Emerald - модератор
Rockwalll, хипотетично, модели за прозорец могат да се измислят огромно множество. Но не може да се мисли без да се отчита дизайна в стаята. Той може да има както стилови изисквания, така и като размери, форма и т.н. :?
Oregon - помощник
Сега видях темата. Малко късно сигурно се обаждам, но е редно да спомена нещо. И аз така, мислих-мислих, па се прях на отваряемо по средата. Като го напраиха майсторите и го поставиха, ми се прииска друго. По-разумен вариант след като вече съм изпитал това-онова си е най лявото и най дясното да са отваряеми, а посредата или цял прозорец панорама неотваряем или пак неотваряеми, но разделени на секции. Става супер красиво и когато се отворят крайните две да прилепват до стената на която е прозореца. Изобщо няма да пречат и не заемат обем от стаята. Но всеки каквото направи това ще е.
Velio - специалист
И ние се чудихме доста, когато трябваше да правим нашите...
В крайна сметка ги направихме ето така:)

Прикачен файл

window.jpg
изглед
window.jpg (56.65 KиБ) Видяна 8092 пъти

Тема "френски прозорец - информация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: