• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На тези -ще им кажеш много поздрави :wink: -пак не слушаш , и темата ще продължи доста с въпроси за помощ и вайкане #-o .
kalin72 - майстор
Абе слушам аз, и им предавам каквото сте казали тук :)
filmatoplo - майстор
Без това което ти написах няма да работи ,3пътен вентил ,задвижка , контролер и втора помпа.Без тях няма заряд на буфера когато е нужно,няма икономия и конфорт [-X .Как мислише да го свържеш буфера , айде обясни ми защо без контрол и по външна температура , нали така е най правилно , като се постопли вън през деня нали е най добре вентила да притвори малко :wink: и така да икономисаш топлина от буфера , карате ме да се смея :-D .
kalin72 - майстор
Ето по тая схема мисля да го свържат:

http://www.atmos.cz/english/images/zapojeni/15.gif

Изображение

Това е и което nikisv ме посъветва преди време.
filmatoplo - майстор
Сега хубаво виж -черното квадратче вляво до контролера - какво е то.Виж също че в тая схема вместо Ладомат има 3пътен вентил с задвижка . :wink:
kalin72 - майстор
Хубаво де, не може ли на мястото на трипътния винтил да е Ладомата, останалото както е по схемата?
filmatoplo - майстор
Просто ти посочих че схемата не е точно същата , да не се объркате , иначе Ладомата ще си седи -имах си аз :wink: Тук има тази схема работеща -един човек от форума си я направи сам , с мои съвети де :) .Атмос 70 клв и буфер 500 литра за сега , вместо ладомат сложи 3пътен вентил - излиза доста по евтино . :wink:
kalin72 - майстор
Е има ли начин да се объркаме? Просто заместваме трипътния винтил, помпата и датчиците с Ладомата, и действаме...така ли е?
Вече сложих термоглави на 2/3 от радиаторите, да видим :)
filmatoplo - майстор
Колкото повече термоглави сложиш толкова се приближаваш до това че-втората ти помпа към радиаторите трябва да е Грундфос Алфа 2 :) .
kalin72 - майстор
Най-вероятно няма да слагам буфер сега, искат ми 1200 лева за 800 л. буфер с една серпентина...затова реших да се направи по този начин:

Изображение
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Помощ за връзване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: