• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valerko - специалист
Интересува ме къде минава ел.инсталацията за лампите в панелен соц.апартамент, защото ми твърдят че минавала по пода на горния апартамент и оттам се спуска в моя. Нещо не ми се вярва. Какъв е случая: комшията отгоре разбива здраво пода в кухнята си...аз съм под неговия апартамент....по някое време той стига до някаква тръба и вътре кабел и твърди, че тоя кабел бил от моята кухня. Хубаво...обаче при разбиването на неговия под в хол и стая там няма подобна тръба като в кухнята. Та моля за компетентни отговори, че положението е напечено, тоя иска да реже тая тръба.
1115 - специалист
За кухнята 100% минава през пода му.
Виждал съм го с очите си.
За другите стаи - нямам идея.
Той още малко ако изкърти и ще е при теб май, май.
moimoimoi - майстор
по принцип кабелите за осветлението-разбирай от ключа до лампата на съответния апартамент не минава по тавана а по пода на горния апартамент
а разклонителната кутия е в конзолната кутия на кутията,а за контактите минават по пода на апартаментите,при мен няма разклонителни кутии щото се ползват от ония дългите бакелитово контаци и връзките са там,зависи и какво и изпълнението де
проверете как стоят нещата и се разберете,то хубаво че е негов апартамента ама все пак има и съседи
ако тая тръба е от стената където на него му еключа в кухнята и отива до центъра на кухнята то 100%% е за твоята лампа
fox_vt - майстор
Е хубу де как стаа тая магия закво да прекарват кабел от долния апартамент нагоре към горния покрай панела на тавана и после да правят дупка че да го пускат надолу #-o .Ако на тавана има мазилка кабелите минават от там но има блокове които по стените нямат мазилка а само шпакловка и са панелни ако и на тавана имат само шпакловка може и да е вярно тва.Аз съм на последния етаж и в спалнята и коридора кабела си е на тавана от мойта страна,за кухнята нз ако искате да отида да дръпна кабела да проверя :lol:
moimoimoi - майстор
м да, само шпакловка е, няма мазилка, и няма кой да копа канали в бетона на тавана,по лесно е в замаската- контактите по пода а лампите по пода на горния етаж,е за последния етаж може да са копнали за 2-3 лампи

пп:моя бетон е от 81 година и няма мазилка
Последна промяна от moimoimoi на пет дек 09, 2011 10:51 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Аа не блока ми е от стария модел със мазилката те започват от 70 те години а тея със шпакловката са след 80 та година,поне по моя край са така.
tretre - специалист
Кажи на този идиот да спре да кърти.
Извикай днск.
При някои немски панели, дори замазката е част от конструктивната схема на блока.

В блоковете БДС има шлаух прекаран в заводски условия до средата на панела, където е и разклонителната кутия.
Шлаухът със захранващият кабел минава наистина от горната страна на панелата, защото от долу е армировката.
valerko - специалист
Няма намерение да спре да кърти, той е на финала, тавана се олюпи, че е винервайс, паднаха гипсови орнаменти, положението е зле, идваха от общината, но те май са гледали за нарушаване на носещи стени, а тоя кърти по пода старите си плочки. Стигнал до тая тръба с кабела вътре и иска да я реже че му пречела, или другия вариант да си купиме ние някаква тръба дето била много скъпа и вътре да се дръпне нов кабел. От какъв зор така и не разбрах, няма ли да стане с обикновена железна тръба, например водопроводна. И какво му пречи тоя кабел та трябва да го маха, дори да слага нови плочки да залива отгоре да лепи, да прави каквото ще...ей полудял съм, мамка им и дебили. И защо няма такава тръба с кабел в другите стаи ами само и единствено в кухнята? Моля за някакви съвети, че съм приготвил перфоратора и щом направи ремонта почвам да си дупча тавана, докато не изляза при него, или тръбите за водата ще му затапя, както той ми реже тока дето минава през неговия апартамент, така и аз ще му резна тръбите дето минават през моя.
tretre - специалист
Викай пак днск, и ги плаши с Господари на ефира.
Или направо с господарите.
П.П.
Не може да е Поцинкована тръба.
но може да е ппр.
moimoimoi - майстор
ee kakво му мислиш, като събори пода,на теб се пата даван ще имаш по голям /висок /апартамент :lol:
има вероятност да иска да махне замаската от пода ако се е отлепила и да направи нова,инъче това да му резнеш тръбите за водата щях да ти го кажа още в първото ми мнение :lol:

то явно тавана ти е за ремонт що не го прихванеш тоя кабел от ъгъла където се съединяват тавана и стената , да си копнеш едно леко каналче и да си го сложиш в твоя си апартамент?
щото знаеш ли го що за темерут е и може да се върже към тоя кабел и ти като си пуснеш лампата и да му захранваш някоя слаба печица и той да се грее на аванта
  • 1
  • 2

Тема "Къде минава ел.инсталацията по панелките?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: