Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Горе малко се допълних.
Ако начинанието е оправдано и се очаква да се изплати, то си струва да вземеш и маркови контролери.
Аз гледам от камбанарията по-скоро на ентусиаст-любител. Поне докато не навляза в материята достатъчно дълбоко и не намеря някакво реално приложение.
MrMurdjo - майстор
При 3Д зависи от алгоритмите, които се избират. Това, което описваш е метода на сканиране през определена стъпка, но има и метод на гравиране по контурите на 3Д формите на хоризонтални нива през зададена стъпка.
shulio - специалист
Е дали ще се изплати не е сигурно ама хич. За сега съм просто ентусиаст. Все някъде трябва да си даваме парите :). Едни по кръчми и жени, коли и т.н. - други по железа :)
STEPER - специалист
shulio написа:
Kолеги хайде малко по практическа насоченост и по малко теория :)
Дай малко информация за типа на фрезера /фрезерите/ , материала от който са изработени
детайлите и софтуера с който са правени?
shulio - специалист
Нямам представа за тези неща. Проекта не е мой
STEPER - специалист
Здравейте,
При залагане за фрезоване на листов материал от алуминии с дебелина 1 мм.и размер А4,същият леко
се повдига в средната си част :? което не е допустимо.Разбира се в средата не може да има място за фиксиране към работната площ и затова мисля,че една вакумна маса би било добро решение.
И така,някой занимавал ли се е с подобно нещо и как може в домашни условия да се спретне една вакум маса :?:
Поздрави
velsi - Почетен майстор
Мисля, че в твоя случай една двойно лепяща лепенка е много по-добро решение. Не изключвам предимствата на вакумната маса разбира се. :-D
shulio - специалист
Правилно - ако не ти трябва постоянно такава маса - то не си струва инвестицията. Само вакуум помпата е към 500-600лв най малко - зависи от размера на масата де
velsi - Почетен майстор
Сигурно и с една прахосмукачка може да се експериментира, но въпроса е има ли смисъл.
MrMurdjo - майстор
STEPER написа:
Здравейте,
При залагане за фрезоване на листов материал от алуминии с дебелина 1 мм.и размер А4,същият леко
се повдига в средната си част :? което не е допустимо.Разбира се в средата не може да има място за фиксиране към работната площ и затова мисля,че една вакумна маса би било добро решение.
И така,някой занимавал ли се е с подобно нещо и как може в домашни условия да се спретне една вакум маса :?:
Поздрави
Ако минеш насам, ще ти покажа бета версия 001 на вакуум маса, която обаче работи :)
От работещ компресор за хладилник/фризер може да се получи добра вакуум помпа.
Прахосмукачка също става, но трябва да е с отделна турбина за охлаждане на мотора, иначе ще изгори от прегряване. Все пак доста дълго трябва да може да се държи заготовката без да се спира вакуума.
Двойната лепенка също решава проблема, пробвано, но зацапва фрезера, когато мине през нея.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: