• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar - специалист
Ето с какво се сдобих вчера за сумата от 20лв. Мисля да го отремонтирам в оригиналния му вид, но за целта ми e нужна схема защото липсват доста части от предния опит да се отремонтира (резистори, диоди, транзистори и два чипа) . Инвертора е 150A на фирмата ELEKTROSTA. Отпред има надпис L.LOPEZ Sum.ind.

Прикачен файл

Снимка0063.jpg
cvetanmu - специалист
:) Честита придобивка.За схемата май ще е трудно да се намери.Имаш ли снимки на платката с управлението.
pulsar - специалист
По-подробно платката не съм я снимал. Вече е на операциионата маса и доста намаляла от към елементи - да не кажа , че не останаха. По захранването на интерлалките и елементите покрай тях установих, че са UC38XX и някакъв двоен ОУ.
cvetanmu - специалист
Пълен мост или еднотактна е машинката.Така ще се хване и какво е UC-то.
pulsar - специалист
Машинката е еднотактна.
skrijo - специалист
Като направя електрожена постояннотоков ,ще стане ли за ВИГ/TIG ?
pulsar - специалист
Според мен би трябвало да стане и за ВИГ/TIG.И аз същото си мислех да купя един шланг с ключе (че са по-евтини) за заваряване с нетопим електрод в аргонова среда ...
origo - помощник
И аз скоро ще се захващам с изпълнението на инверторен електрожен, мисля да работя по мостовата квазирезонансна схема.
origo - помощник
Още съм нов във форума и не мога да пиша лични съобщения, за това ще помоля тук в темата колегата pansim ако има време и желание да сподели с мен подробности относно размерите на феритите за трансформаторите и дроселите в мостовата схема, както и намотъчните им данни. Евентуално кои ферити от комет биха свършили работа. И подчертавам че нямам намерение да правя бизнес с производството на инверторни електрожени, правя го от любов към спорта и електрониката :-D
pulsar - специалист
Здравей origo,
гледам,че колегата pansim не ти отговаря, а имам данни за въпросната схема ако искаш мога да ти ги пратя. След Нова година се надявам на повече свободно време, за да я реализирам и аз от любов към спорта! :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: