Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gkaraivanov - специалист
Един архитект ми прави план и най-добрия вариант за покрив излезна този.Мислите ли,че може да създава проблем като влага в стаята или в междупокривното пространство,защото модерното не винаги в функционално?Става въпрос за покривите калкан.
Прикачен файл:
G Karaiv 11+ p 02.jpg
VLADO66 - майстор
По принцип може да ти излезе проблем в промеждутъка между двете нива на горния покрив защото там може да набива сняг и дъжд.Иначе покрива е добре -с нормални стрехи и т.н..Много по-важно е изпълнението-откъм хидро,паро,топлоизолация и малко пренебрегваната вентилация на подпокривното пространство.
Георгиев - специалист
Поради каква причина се налага тази разлика в двата горни покрива? Не изглежда толкова съществена, не може ли да се покрият двете части наведнъж.

Питам, понеже не се вижда от снимката какви са тези помещения и защо са с различна височина.
Стефко - специалист
Кич бе брато. Колкото по-раздвижено, толкова по-красиво. Именно поради тая причина моята къща не е раздвижена. Нищо, че не е красива. За мен е важно да е функционална.
batsande - специалист
За мен тези видове къщи са красиви но далеч не толкова функционални.Не разбирам това да застроиш 80 м2, втория етаж да ти е 50 м2 и останалото покрив :ka:. За мен по-разумно би било да се усвои цялата площ на плочата и с един покрив.Къщата може да се раздвижи по хиляди начини, покрива също.Въпросът е дали архитекта е способен и идеен.
Стефко - специалист
Според мен тук ролята на архитекта не е от голямо значение. Той е изпълнител на идеята на възложителя. Ако няма способности за това, се търси друг архитект. Важно е какво иска възложителя. Но това е продиктувано и от финансовите възможности.

Аз лично не бих се спрял на подобен покрив.
ebahti - майстор
Покрива си е добър-нали и окото тр. да фаща...ако се напрай сичко както трябва -нема да има ядове :)
Фло - специалист
Определено за мен не е кич! Архитектурата е семпла/в добрия смисъл/прибрана и изчистена,без излишества от въображение. Целта е видима- да има добро топлосъхранение. Гаража е вътре в къщата ,вероятно с топла връзка и към стълбищната клетка ,водеща към втория етаж,част от който е и разположен върху гаража Така за да се запази височината примерно от 2,70 на втория етаж при излаза , необходимостта е от малко увеличаване на височината на подпокривното пространство. Така покрива получава визия на две нива,в което има и хармонична линия.
Стефко - специалист
За мен е кич, колкото и да ме убеждавате в противното. Какво пречеше покрива да е двускатен, и да се получи цял втори етаж? Но за строителите е добре - колкото по-сложно, толкова по-доходоносно. Ощетения в случая е оставилия се да бъде заблуден инвеститора. Тоя, който плаща музиката. Тоя, който не знае какво иска. Хак му е, щом е балък.
Фло - специалист
Стефко написа:
Какво пречеше покрива да е двускатен, и да се получи цял втори етаж? Но за строителите е добре - колкото по-сложно, толкова по-доходоносно.
Напротив! Двускатния покрив за тази къща ще излезе много по-скъпо от показания в проекта.Проектанта е добър ,определено!

Тема "Вижте този покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: