Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
klambrev - специалист
Искам да сложа в 2 спални вместо стандартните вътрешни тела от на климатика, радиатори подобни на панелните само че в тях да минава фреон а не вода.
нещо подобно на това например Изображение само без кранове и да издържа 40 атм защото ще е с Р410
Искам да избегна теченията от вентилаторите.
2кв трябват на стая , температурата - колкото се може по-ниска за да е по-висок КОП-а, например 40/30 или 50/40 мисля че е добре.

знам че тази схема не е подходяща за охлаждане и се целя само отопление.

п.с. за банята намерих подобни на тези Изображение от нераждавейка уж издържащи на 40атм.
EDI - майстор
Не съм голям специалист, но няма да стане тази работа според мен.Външното тяло, както компресора, така и работата на електрониката е изчислена за определено количество фреон, съответно определен обем и тип вътрешен обменник.Няма да намериш подходящо външно тяло, което да върти толкова голямо количество фреон, или ако намериш от големи машини, цената няма да си заслужава.Струва ми се, че няма да работи както трябва.
torbalan - Дървен философ
освен това не съм чул за радиатори, които да издържат на 40 ата
освен това едно е да е плътен радиатора за вода, а друго за фреон...

изобщо - кауза пердута според мен...

най-добре топлообменник и в радиаторите да си тече топла вода, а фреона да си остане в климатика :)
у дома е така...
klambrev - специалист
не виждам смисъл от излишно затопляне на един флуид от друг (вода от фреон)
можеби неточно дадох пример с панелните, имах предвид един радиатори в които тръбата минава 4 пъти през тях, а самите те са от метаални ламели.
също така тези биха били подходящи стига да се направят с трба издържаща на високото налягане
Изображение

относно количеството фреон, то се смята съобразно обема в оргиналното тяло и обема в новите тръби, както се смята при по-дълъг тръбен път колко да се долее. никой климатик няма да има проблем от това че фабрично е бил с 900гр, а след като е преработен с по-дълги тръби с повече обем вече побира 1500гр за нормална работа.

ЕДИТ: въпросните производители предлагат металната спиралата за тръба 3/4-ти със стоманена лента 20х0,8
Тръба цол/мм Външен диаметър Цена лв без ддс Максимално тегло кг едноредови W двуредови W дължиа на навивката mm дължина в метри дължина в квадратни метри
3/4''/27 67-2 18 4.5 433 404 210 21 0.84
lz1add - специалист
http://www.vipdom.bg/services-heat.htm
Ето една идея за твоето питане.
технически погледнато - с това ще стане...
остава въпроса - колко ще струва...
LazarGanev - "Велик майстор"
Това са радиатори за вода. Диаметрите и наляганията са различни
медна тръба е... не е проблем да се пусне фреон...

на радиатора му е се тая от какво идва топлото - дали от фреон или от вода...

ако се запоят като хората и се сметне колко фреон да се вкара в системата - ще стане, няма къде да иде :)

въпроса е "струва ли си" :)

и един друг въпрос напира в мен - как ще се регулират тия радиатори... ако работят на фреон :)
защо да се шегувам?

топлообменника в моята термопомпа е точно такова нещо - медна тръба, в която върви фреона...и друга медна тръба - по която минава водата...

едната е увита около другата и около тях има изолация, че да бяга по-малко от топлото в околната среда...

какъв е проблема фреона да тече в медна тръба, която директно да грее въздуха...

технически погледнато е постижимо...

дефакто - тези, които се греят с климатици точно това правят...е с малко по други топлообменници, но фреона си тече във вътрешното тяло и грее директно въздуха :)

Тема "Панелен радиатор с фреон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: