• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tgv - специалист
mindless, мисля че се опитваме да впрегнем каруцата пред коня. Първо трябва да си направиш енергиен одит на къщата. Да извършиш нужните мерки по енергиина ефективност, и чак тогава да се прави оценка по избора за отопление.
Относно Буферните съдове на входа на ТП, не си ме разбрал. Трябва да имаш два вида Акумулаторни съдове. Единият вид е само за геотермална енергия, който да ти бъде основен. В зависимост от температурата и дебита на подпочвените води, ще се определи и неговата специфичност.
Другия вид АС ще се ползва за другите видове Възстановяеми енергиини източници. Той задължително ще трябва да бъде термоизолиран. Така когато имаш излишък на топлинна енергия, ще можеш да я акумулираш и ползваш в по подходящи моменти.
П.П. Относно микроорганизмите. Борбата с тях е същата както при басейните - Хлор, бързодействащ и бавнодействащ.

Когато не знаеш - питаш?
Когато знаеш - си траеш!
klambrev - специалист
Малко извън темата, как се решава проблема с високото налягане при конвекционална ТП вода-вода, спира се помпата на водата от страната на ниското налягане ли ? или можеби се измества трв-то ?
denuchi - специалист
klambrev написа:
Малко извън темата, как се решава проблема с високото налягане при конвекционална ТП вода-вода, спира се помпата на водата от страната на ниското налягане ли ? или можеби се измества трв-то ?
Компресора вдига високо налягане това ли е. Трябва да контролиращ сондажната вода. При зададено налягане (примерно 20 бара +- 3 с разлика) при 20,1 започва намаляване дебита на водата и ако продължи да се вдига при 23 трябва да спре водата. То като водата се намали за момент няма да се стигне до 23 и да се изключи помпата. Сондажната вода е с добра температура 15 - тина гр. Какво налягане вдига. Каква е температурата на високото след компресора. На какво ниско налягане работи, с какъв фреон е системата.
klambrev - специалист
въпроса беше попринцип, за съжеление тази с-ма на този етап е само на етап идея. Полагат се тръби за вода от близката река(за съжеление не е сондажна вода и Т е под 5 градуса през зимата предполагам). ф40мм , идеята е водата да е на самотек но не е ясно дали ще има достатъчен дебит от малката разлика във височините на засмукващата и изходната вода но при всички случаи ще и е по-леко на помпата ако се сложи такава.
значи това си е начина, регулиране на дебита, благодаря за отговора.

пп Имам си аз сега работещ дайкин въздух-вода но при услови че на въпросното място имам вода не си заслужава да се слага и там скъп инвертор.
kabel96 - специалист
Здравейте присъединявам се към вашата общост и аз и започват въпросите.От къде да намеря честотен инвертор 220 към трифазен двигател за това.Може ли да работи с пусков кондензатор.Там където ще се ползва помпата няма трифазен ток.Помпата ще е вода вода.Има сондаж има и река.
Изображение
Изображение
denuchi - специалист
Здравей. Такъв инвертор от 220 на 380 от никъде за тази мощност. Дори да намериш от големият китайски народ на изхода му няма да са 380 волта, а 3х220 волта. И пак няма да ти върши работа. Другият вариант за тези пари който евентуално може да намериш инвертор, и да не ти върши работа по добре да си прекараш трифазен ток. Както направих аз.
kpacи - специалист
kabel96 написа:
Здравейте присъединявам се към вашата общост и аз и започват въпросите.От къде да намеря честотен инвертор 220 към трифазен двигател за това.Може ли да работи с пусков кондензатор.
Аз ползвам iG5A - 5.5kW който е за трифазно захранване но има и за захранване 220в. Има ги в Електромаркет Варна. Пусковия кондензатор го махаш.
Разгледай тук http://www.inverterdrive.com/default.aspx
tgv - специалист
Потърси за схеми в Гугъла. Като начало разгледай това.
http://www.pchelar-probvaisambg.com/sta ... spisak.htm
или това
viewtopic.php?t=2980
kabel96 - специалист
За съжаление denuchi е прав но трифазен ток не може да се прекара.Още преди да пиша тук говорих с АМК-гр.Габрово и казаха че такива инвертори имат само до 2.2Kw.Не знам дали компресор може да работи с кондензатор макар и с не пълна мощност. Като не стане ще имам идеален компресор за гумите на колата или отива на борсата или бартер за монофазен.
denuchi - специалист
Несе занимавай с глупости направо се откажи от този компресор. Много е голям да правиш опити да слагащ кондензатори и т.н. глупости. Така мисля аз. Има по знаещи и можещи да си кажат и те мнението.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: