Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Сега след като сте намалили доста въздуха на горелката , сигурно не може да изхвърля пепелта през комина и се трупа в пепелника , запомни настройката как е сега и ако трябва тествай с малко повече въздух , температурата също е малка .
kok - специалист
99% му е малко въздуха :wink: но с увеличаването на въздуха ще трябва да увеличи и подаваното количество пелети :wink: защото като се застуди още малко и ще бере студ в къщи :-D
gogomil - напреднал
Мерси!!
Сега сте му пусна повече въздъх и ще дигна на 60 градуса котлето.
filmatoplo - майстор
Преди гледах един котел на пелети на който настройките бяха подредени в таблица , пускаш котела -и ако за всяко нещо от таблицата си различен в показанията ги регулираш по таблицата , и съответно всяко нещо като показание -отговаря на въздух и гориво и кой знае друго какво.А вие правите обратно -нагласяте настройките наизуст.Така в моя случай -каквото и гориво да сложа в котела -поглеждам реалните показания на котела в менюто и ако са мръднали от показанията в таблицата ги регулирам и готово :wink: .Например ако температурата на газовете се вдигнала на 120 вместо на 100 -променям на 100, от там нататъка котела кое си променя мен не ме интересува , дали гориво ще намаля или въздуха -номера е газовете накрая да са по таблица 100 гр.Какво ще кажете има разлика а , а вие без такъв софтуер се мъчите ,те Ерато са виновни де.
gogomil - напреднал
Е да, за съжаление за комбинация като моята- котел"Агромеханика" с пелетна горелка "Ерато" ,
едва ли някога ще има такава таблица :sad:
filmatoplo - майстор
Да трудно може да се даде рецепта за твоята комбинация , но ти регулирай плавно по малко въздуха или горивото , като записваш предните и другите настройки , така винаги може да се върнеш към старите , ако новите не дават резултат -дано дават де :) .
Didoopro - помощник
Котел Дакон 24 горелка GP 20 трябва ли да се махнат трите тухли на котела .
deyanyovkov - специалист
gogomil написа:
filmatoplo написа:
Да термостатите са на добра цена и проверени от колегата :wink: .За Гогомил -знаех си за вентилатора :) , за режима сегашния , зависи пак от много неща -трябва да се помисли по логистиката на целия отоплителен процес .

ОХ,
кажете един майстор в София да ми оправи логистиката да не се мъча от нулата... Благодаря на туристак , ще сложа и аз
COMPUTHERM Q7 RF . Той ще спира горелката ,а помпата? Тя върти нонстоп... А контролер за външната температура - какъв и от къде?
Само за инфо: много им е малък хистерезиса на тези термостати - само 0,2º - ще си побъркаш котела. Ясно пише че са за ел. и газови котли.
filmatoplo - майстор
:-D Знам за малкия хистерзис , но аз не свързвам термостата за котела -за кое , много дълъг разказ. :wink:
gogomil - напреднал
Явно избързах с термостата... Остава ми да увелича хистерезиса чрез настройките му, променят се до 6 пъти на 24 часа.
Така ,поне частично ще избегна "цък-цък".. Който има идея - нека сподели..

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: