Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
SongBird - специалист
Здравейте,

Искам да преместя канала от средата на стената вдясно до два метра от началото на стената горе. Това означава примерно 2 метра по горната страна, чупка, 30 см по комина, чупка, 50 см по комина, и приблизително 80см по дясната страна. Колко градуса трябва да е наклона? Примерно за тези приблизително 3.60м колко санта надолу ще трябва да падне канала? Дали ще стане?
Изображение

Сега съм на работа, но довечера ще пусна канала на дясната стена на какво разстояние от пода е. Засега ще се радвама на първи реакции.

Поздрави,
Георги
jekasus - майстор
Това баня ли? сифон има ли?
tretre - специалист
канала колко е дебел, това блок ли е, на колко етажа, ти на кой етаж си????
VLADO66 - майстор
А нaблизо имa ли aвтобус,a супeр?
SongBird - специалист
Тухлена кооперация. Кухнята е. На първият етаж съм. Няма сифон, а самият извод се оказва труднодостъпен за мен. Стои зад шкафчето с мивката, а не ми се разглобява в момента, че ми трябва мивката. Доколкото виждам е на към 50см от пода. Тръбата съм я виждал - някаква стандартна към 5-6 сантиметра.
tretre - специалист
Може, най-удобно е по пода да го закараш където ти трябва.
VLADO66 - майстор
Дeнивeлaция 8-10см. външeн монтaж. aко коминa e от коминни тeлa.При положeниe чe сeгaшния кaнaл e отпрaвнa точкa в новия можe дa сe включaт пeрaлня/миялнa-зa сифон нa новa мивкa щe дойдe височко.
Transporterr - специалист
jekasus написа:
Това баня ли? сифон има ли?
може да е в Италия :-D
GROHE Bs - специалист
Разкъртване на съществуващия канал да се види къде точно отива икъде може най-ниско да се хване.И така сегашната височина няма да е отправно ниво.За наистина безпроблемно свързване на кухненската мивка височината при готов под трябва да е до 50см.За пода проектантите дават наклон 2см на метър така че смятай колко ще е денивелацията при преместването.Даже и стария канал да идва странично пак може да се хване по-ниско като се разкърти назад защото по принцип ги правят направо по диагонал със зверски наклон.

Тема "Taя работа ще стане ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: