Разчитам на вас[/quote]
Що не му дадеш една книжка по електротехника да си направи сам инсталацията, като е толкова навътре в нещата?
elektrotehnik.bg
dido_boi написа:Здравейте имам проблем с един чорбаджия започнах да му правя инсталацията и му дадох цена за проекта но както винаги става инсталацията се различава доста от проекта и сега когато започнах пак преговори за пари той ми измъкна една книжка за цени на Строително Монтажни Работи - СМР и там ми показа че монтажа на един контакт е 0,76 стотинкиПреди време по тези книжки се правеха оферти, но това беше преди доста време. От там се взимат тези цени за базови и върху тях се добавят още много неща- коефициент за разряд на работника, коефициент за височина над 3 мерта (за осветителни тела), допълнителни върху труда (преди 3-4 години бяха 118%), допълнителни за механизация и не на последно място печалба.. Та молбата ми е ако някой може да ми изпрати тази книжка(да я прочета по добре защото той ми я показа мигновенно) и други реални цени на ел инсталации ще си подготвя доста по добре домашното и вторни ще мога да му докажа ,че слагането на един контакт не под 1 лев.
Разчитам на вас
vk написа:A kakва е сега ситуацията - дайте да актуализираме цениМного раздути ми се виждат цените, но всеки сам си решава. На частно като ходя, меря по положен кабел на метър, не на точка. От 0,80 до 1,00лв., според зависи...
-монтаж табло апартаментно
- свързване на предпазители
- цена на точка;
- монтаж осветително тяло на тавана?
Ето тук намерих някакви цени http://xn--c1adkka9anc.com/?p=4
vk написа:sasooooooooo, е как на метър само изчисляваш ? Ами ако използваш стари положени кабели?Да, това е за проводника. РАзбира се другите неща отделно. Някой колеги смятат "на точка", но я да пресметнем примерно в къща на два етажа с по 3 стаи, таблото в мазето. 6 точки за климатици има, а метрите кабел хвърчат. За единият може и 20+ метра да отиде!?
ами една конзолна кутия да сложиш, да махнеш старата, да сложиш контакт (ключ) - това няма ли да го таксуваш, съответно за разкл.кутия
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: