• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
Като стана въпрос за "терсене клиенти" и ми идва на ум братлето ми.
Петима майстори сам изгонил -те лепяли през деня, той разлепвал през нощта. А трима сами избягали. :lol: :lol: :lol:

Интересно клиентите ли са станали по-взискателни към качество или майсторите са "терсене". :-D
lyki - специалист
Dобрия майстор работи:или качествено,или бързо,или евтино.
Трите начина са не съвместими. :wink:
Emerald - модератор
lyki написа:
Въпросът е че нито едното не е било в ход. 25 лв/кв. м. евтино ли е? По 2 реда плочки на ден бързо ли е? Ходенето по мъките с лепенето на фаянса на банята му направо ме шокира. Вярно че иска по-сложни неща, но за всичко си плаща екстра. Изобщо не икономи, нито има претенции за срок, но държи на качество. Никакви компромиси. Брат ми и милиметър да се кривне ще го види от самолетна височина. :lol: Баща ми е отличен майстор плочкаджия и не му се довери такава "финна" работа по неговата златна баня. :lol:
Теди - специалист
Че те 80% от плочките са с разлики и кривини как ли се постига това което брат ти иска?
Emerald - модератор
Теди написа:
Че те 80% от плочките са с разлики и кривини как ли се постига това което брат ти иска?
Не знам Теди. Ако се мерне тук, него ще питаш. :lol: Аз опитах да му обясня че по-добре от баща ми никой няма да му го направи, познавам му добре работата, обаче...брат ми е ужасен перфекционист за негови ремонти. Баща ми се е зарекал да не стъпва защото ще съсипе здравето на всеки майстор. :lol:
solo5 - майстор
lyki написа:
Това идва от следната история
На еврейски магазин висял надпис: "Бързо, Качествено, Евтино - избери си две от тях"
:wink:
pavelari - майстор
ivtabov написа:
pavelari написа:
лепя плочки всякакви и на всякъде - не важи за терсене клиенти
Моля, дефинирай понятието "терсене клиенти".
Терсене клиент:
1. Иска двете идеални и успуредни прави да се пресекат точно пред входа на кухнята;
2. Казва ти да започнеш работа и като дойде след три дни намира коренна разлика с това което иска;
3. Казва: "Абе, ако може без това." - две седмици по-късно: "Егати мойта баня без PVC-ъгли ли ще е?" /чул е от някой друг майстор за нещо си.../
4. "Дойдоха да ми монтират душ-кабината и ми казаха, че плочките са наредени КРИВО..."
5. "Ааа ... искам за два дни."
6. "Искам да ми се налепят плочки на 10 квадрата баня" - отиваш - то нема стени братче......
ivtabov - специалист
pavelari написа:
ivtabov написа:
pavelari написа:
лепя плочки всякакви и на всякъде - не важи за терсене клиенти
Моля, дефинирай понятието "терсене клиенти".
Терсене клиент:
1. Иска двете идеални и успуредни прави да се пресекат точно пред входа на кухнята;
2. Казва ти да започнеш работа и като дойде след три дни намира коренна разлика с това което иска;
3. Казва: "Абе, ако може без това." - две седмици по-късно: "Егати мойта баня без PVC-ъгли ли ще е?" /чул е от някой друг майстор за нещо си.../
4. "Дойдоха да ми монтират душ-кабината и ми казаха, че плочките са наредени КРИВО..."
5. "Ааа ... искам за два дни."
6. "Искам да ми се налепят плочки на 10 квадрата баня" - отиваш - то нема стени братче......
Нещо не мога да ти хвана мисълта. Особенно точки 1,2,4,5 и най-вече 6.

P.S
Точка 1 ми напомня "Геометрията на Лобачевски" според която "Успоредните прави се пресичат в далечината".
pavelari - майстор
говорим за кофти клиенти все пак, ако изобщо сте имал такъв
  • 1
  • 2

Тема "лепене на фаянс!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: