• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Колко даваш за 400 литров , може и 500 литров :) .втора употреба са .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Колко даваш за 400 литров , може и 500 литров :) .втора употреба са .
Не са ли малки за моята система?
Съветват ме да сложа с една серпентина, по-добре се разслоявала топлината...така ли е?
filmatoplo - майстор
Серпентината пък какво ще я правиш , тя е за слънчеви панели .
kalin72 - майстор
Ами как какво ще я правя, не е само за слънчеви панели, така мисля, но ме убеждават, че е по-добре от колкото без серпентина...
Интересното е, че искат да слагат втори разширителен съд, заради буфера...
Ах как не си наблизо, да дойдеш за ден-два да оправиш бъкиите...
filmatoplo - майстор
Ами ти смени 10 майстора и нищо , все на парче я правиш -от кога ти казвам какво иска :wink: , пак клониш към провал .
kalin72 - майстор
Не, майстора е един, тоест, една фирма. Обикновено слушам тези, които работят по инсталацията, но при явни проблеми се допитвам и до форума.
Добре, това, което съм посочил като схема малко по-горе, без буфера, само с трипътен винтил със задвижка, и една помпа Алфа2 ще подобри ли работата на системата ми? Буфера ще го отложа засега, поради високата цена (2400 лева, тук влиза монтажа и на две помпи и 6 метра ПП тръби).
filmatoplo - майстор
Вентил и задвижка 280 лв,помпа Алфа 2 с параметри 25/40 е 335 лв , буфера да сложа ли в цената до 2400 лв :wink: 3 пътния ти вентил с какво ще го контролираш :wink: -влиза ли контролер в цената , колко искат за монтаж на новите компоненти :? .Стария модел Алфа даже е 240 лв :)
kalin72 - майстор
Не, контролер не виждам в офертата...влизат обезвъздушители, предпазни клапани, разширителен съд, филтри, кранове, термостат, две помпи - 32-6 и 25-4, работата е 280 лв....
filmatoplo - майстор
:) Без контролер -3пътния вентил със задвижката -няма как да се контролират :wink: -колко пъти ще си играеш на лошо направена инсталация .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
:) Без контролер -3пътния вентил със задвижката -няма как да се контролират :wink: -колко пъти ще си играеш на лошо направена инсталация .
Добре де, на долната схема, без буфера, защо няма контролер, пък има трипътен със задвижка??
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Помощ за връзване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: