Всички въпроси за вилата.
valentin112 - специалист
ebahti написа:
Само за протокола да отбележа че китайците са изобретили порцелана преди мн. повече от 100год :wink:
малка корекция, през 7-ми век, т.е. преди около 1400 лета
FMaster - специалист
Браво колега ... много добра идея, на това му се вика "от нищо - нещо". Става идеално местенце ... за ценители на автентичния ни бит и житие!
Жоро Витлиемов - помощник
batkotony написа:
stiv1961 написа:
даже оцетника или оливерника/едно от двете/ липсва :)
Имам останали някои оцелели съдове от същия сервиз и със сигурност има и оливерник или оцетник.Авторът ако иска да ми пише,с удоволствие ще му го подаря! :-D Каузата му ми харесва!
трогнат съм от предложението, но ще се въздържа. Не ми се иска да ви занимавам с куриери и то за такова незначително нещо. Въпреки всичко благодаря.
Neno Er - специалист
Градски,
Къде е това?
Жоро Витлиемов - помощник
Neno Er написа:
Градски,
Къде е това?
Намира се в Шияково. 35 км. От Плевен. Заповядай на гости. Всички доброжелатели са добре дошли. Гледам кучета , така че доста време прекарвам там.
filmatoplo - майстор
Най обичах на село да се ровя в такива антики :) -дикани,сърпове,паламарки,гаванки,джаджи за предене,тъкане и хурки. :wink: Баба ми е 25 набор и има такива порцеланови съдове за подправки -предполагам и са от свадбата с чеиза , има няма 1942-43 година .
badves - специалист
Браво колега,всичко е много хубаво особено сградата.Не знам само защо има толкова много интриганти в този форум.Много важно колко годишни са съдовете,това си намерил това си сложил.Аз съм започнал да строя моя къща която ще е в подобен стил,със стари греди дялан камък и така нататък.Но съм едва в началото.Приветствам всички хора който ценят стария бит и култура на дедите ни. Успех.
Neno Er - специалист
badves написа:
Браво колега,всичко е много хубаво особено сградата.Не знам само защо има толкова много интриганти в този форум.Много важно колко годишни са съдовете,това си намерил това си сложил.Аз съм започнал да строя моя къща която ще е в подобен стил,със стари греди дялан камък и така нататък.Но съм едва в началото.Приветствам всички хора който ценят стария бит и култура на дедите ни. Успех.
ИзображениеИзображениеИзображение

Тема "100 години назад, само с прекрачването на прага." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: