Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nabi - специалист
мисля че около 2,5 квадрата не ми направи впечатление да е по дебел
valentino76bs - майстор
valentin112 написа:
Ако има снимки на ел. таблото ще е по-ясно.
+1
bimbo - напреднал
много рядко но съществува при старото строителство има предпазители на "Ф"и на"0"та .
Ама пак не би трябвало да падат зааедно
kam34 - специалист
nabi написа:
няма трифазен ток жената каза че маистор го е вързал на три предпазителя защото единият бил слаб '.Не съм отварял таблото и не знам какво са направили вътре тоест как са вързани трите предпазителя заедно ,като отида тия дни ще огледам таблото вътре .Има ли вероятност нещо в самият боилер да дава дефект или аз да съм объркал нещо при свързването и да се получава това.

Дефектен е майстора :lol: къв ще е тоя глупак вместо да смени предпазителя с по голям да го върже паралелно на три, просто уникален случай.
valentino76bs - майстор
fikata написа:
аз го разбрах че е трите предпазителя са вързани май в паралел
:? :idea: Що не го премълча това ?
Случи ми се скоро в цял вход свързване на контактите от един токов кръг а пък на два предпазителя контактите са от тия черните високите и връзката е вътре ''взема дава''.Има ли някаква логика защо е така направено. :?
Прикачен файл:
Picture.jpg
preslav - майстор
nabi написа:
няма трифазен ток жената каза че маистор го е вързал на три предпазителя защото единият бил слаб '.Не съм отварял таблото и не знам какво са направили вътре тоест как са вързани трите предпазителя заедно ,като отида тия дни ще огледам таблото вътре .Има ли вероятност нещо в самият боилер да дава дефект или аз да съм объркал нещо при свързването и да се получава това.
Свалил си дърт бойлер с нагревател 1000 W, сложил си нов с нагревател 3000 W - предпазителите са почнали да се претоварват. Иначе е голяма глупост да се вържат 3 предпазителя в паралел вместо един 16 А - обикновено бойлерът е на самостоятелен предпазител, но няма да се учудя ако на линията му е вързана я пералня, я готварска печка. Щом предпазителите падат след известно време явно нямаш късо, но се поогледай падането да не се случва едновременно с изключването на терморелето - явно доста глупости са творени.
valentino76bs - майстор
fikata написа:
Панелка нали?
Да,ама защо е така?
fikata - майстор
Токов кръг. За да е кръг трябва да затворен, иначе е линия /крива/ незатворена. :-D
Сега по сериозно.Опитвам се да разгадая презумпцията на такова свързване.Най лесната логика е,че няколко контакта са свързани "последователно".Последователно в кавички защото не е в буквалния смисъл на електрическа връзка паралелно/последователно.Захранването на всеки следващ контакт идва от предшестващия такъв.Липсват разклонителни кутии.За това се ползват самите контакти.Ако в един контакт прекъсне връзката или бъде елиминиран по някаква причина, следващите след него ще останат без захранване. Та нещо нещо като енергийния пръстен в електроснабдителната система. :?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
valentino76bs написа:
fikata написа:
Панелка нали?
Да,ама защо е така?
"Токов кръг. За да е кръг трябва да затворен, иначе е линия /крива/ незатворена. :-D" - това кърти :lol: .

И аз ще се опитам да разгадая.
При това свързване, където и да се прекъсне фазата (само на едно място обаче) пак ще има фаза на всички контакти. И където и да се прекъсне нулата (само на едно място обаче) пак ще има нула на всички контакти. Друг плюс на системата, който се забелязва е че при ползването на един от контактите фазата му идва от два проводника (двойно сечение) през 2-та предпазителя. Нулата също му идва от два проводника (двойно сечение).
Но при късо ще трябва да изключат и двата предпазителя.

Тема "въпрос относно един боилер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: