мисля че около 2,5 квадрата не ми направи впечатление да е по дебел
valentin112 написа:Ако има снимки на ел. таблото ще е по-ясно.+1
valentin112 написа:Ако има снимки на ел. таблото ще е по-ясно.+1
nabi написа:няма трифазен ток жената каза че маистор го е вързал на три предпазителя защото единият бил слаб '.Не съм отварял таблото и не знам какво са направили вътре тоест как са вързани трите предпазителя заедно ,като отида тия дни ще огледам таблото вътре .Има ли вероятност нещо в самият боилер да дава дефект или аз да съм объркал нещо при свързването и да се получава това.
fikata написа:Случи ми се скоро в цял вход свързване на контактите от един токов кръг а пък на два предпазителя контактите са от тия черните високите и връзката е вътре ''взема дава''.Има ли някаква логика защо е така направено.аз го разбрах че е трите предпазителя са вързани май в паралел![]()
Що не го премълча това ?
nabi написа:няма трифазен ток жената каза че маистор го е вързал на три предпазителя защото единият бил слаб '.Не съм отварял таблото и не знам какво са направили вътре тоест как са вързани трите предпазителя заедно ,като отида тия дни ще огледам таблото вътре .Има ли вероятност нещо в самият боилер да дава дефект или аз да съм объркал нещо при свързването и да се получава това.Свалил си дърт бойлер с нагревател 1000 W, сложил си нов с нагревател 3000 W - предпазителите са почнали да се претоварват. Иначе е голяма глупост да се вържат 3 предпазителя в паралел вместо един 16 А - обикновено бойлерът е на самостоятелен предпазител, но няма да се учудя ако на линията му е вързана я пералня, я готварска печка. Щом предпазителите падат след известно време явно нямаш късо, но се поогледай падането да не се случва едновременно с изключването на терморелето - явно доста глупости са творени.
fikata написа:Панелка нали?Да,ама защо е така?
valentino76bs написа:"Токов кръг. За да е кръг трябва да затворен, иначе е линия /крива/ незатворена.fikata написа:Панелка нали?Да,ама защо е така?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: