• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
preslav - майстор
inspo написа:
preslav написа:
...Преди години видях една прекрасна идея, после обаче не можах никъде да намеря въпросното уплътнение .....
http://www.rosi.bg/gumeno-uplatnenie-za ... 0-724.html
Точно за това говоря, но не видях представители във Варна.
manito - напреднал
На мен това няма да ми свърши работа, много е дебело.

Фазерните врати не са предвидени за такова уплътнение. Ако искам да го монтирам ще трябва да изнеса цялата врата навън - примерно да отвия пантите с един оборот и да изтегля насрещника на бравата с 3-4 мм за да прилепя плътно. Само дето доста си играх с насрещника за да стане като хората и сега не ми се разваля да го правя на ново. Затова не знам какво точно ми трябва :) - да е тънко, да не е много твърдо за да не се тряска вратата, да има някакъв вид или по-точно да не бие на очи... сложна стана тя :)

Мерси за отговорите и предложенията.

Поздрави,
Ники
preslav - майстор
manito написа:
На мен това няма да ми свърши работа, много е дебело.

Фазерните врати не са предвидени за такова уплътнение. Ако искам да го монтирам ще трябва да изнеса цялата врата навън - примерно да отвия пантите с един оборот и да изтегля насрещника на бравата с 3-4 мм за да прилепя плътно. Само дето доста си играх с насрещника за да стане като хората и сега не ми се разваля да го правя на ново. Затова не знам какво точно ми трябва :) - да е тънко, да не е много твърдо за да не се тряска вратата, да има някакъв вид или по-точно да не бие на очи... сложна стана тя :)

Мерси за отговорите и предложенията.

Поздрави,
Ники
Не си ме разбрал - това не се монтира във фалца на касата, а на отделна летвичка, а след това приковаваш летвичката за касата.
velsi - Почетен майстор
manito написа:
...да е тънко, да не е много твърдо за да не се тряска вратата, да има някакъв вид или по-точно да не бие на очи... сложна стана тя :)
Аз ти предлагам бутилова лепенка. Това е лепенката, с която се залепват стъклата при изработка на стъклопакети. По принцип е двойно лепяща, но според мене това не е проблем. Като поопипаш малко горния слой бързо ще престане да е лепящ.
bigshop - специалист
Едно предложение и от мен, което използвах за уплътняване на стари прозорци:
Безцветен силикон се нанася на едната повърхност и се покрива с найлонова лента (изрязана от пликове). След това се затваря и се изчаква силикона да изсъхне. Същата операция може да се приложи и на срещуположната повърхност. Ако се работи внимателно почти не се забелязва.
  • 1
  • 2

Тема "Търся гумено уплътнение 1-1,5 мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: