• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
bulhomes2 - майстор
И аз благодаря!
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
И аз карам с диоди.Никъде в ЗДП,нито в ППЗДП няма дефиниция какво точно представляват дневните светлини.Затова катаджиите могат да си правят каквото си поискат.Не ви ли прави впечатление,че навсякъде по света полицията е в услуга на обществото,а тук е точно обратното?-обществото служи на полицията.
Едно мога да ви посъветвам-не спорете с милиционер,безсмислено е!Както казва един мой познат,"Прост човек и силен вятър не можеш ги спря." :-D
sstefanov - майстор
В закона си пише че дневните светлини трябва да са сертифицирани и пише как трябва да са маркирани.
И къде точно в закона го пише това за дневните светлини, любопитно ми е!
Ники274 - специалист
a_stankov написа:
И къде точно в закона го пише това за дневните светлини, любопитно ми е!
По-горе има даден линк,в този линк има препратка към закона.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Мда!Трябва да се чете внимателно.Благодаря за пояснението.
DMN - майстор
Заинтригувахте ме и мен с тези дневни светлини. Не ми се дават пари за скъпите модели, които имат някои екстри, като например да спират да светят или да намалят при включване на късите светлини и още други неща. Ще търся обикновени, които да светят постоянно при работещ двигател, но се притеснявам, че като нямат тези екстри и светят наред с късите светлини нощно време, дали някой катаджия няма да ме спре за обяснения и да каже по милиционерски - "ами тия са дневни що си ги включил през нощта"? Защото всеки май различно тълкува закона. Както се получава за не заводски поставените ксенони например.
valentino76bs - майстор
doxr написа:
Хай, пийпъл

Да питам кой как се справя със забравянето на светлините?

Приятел ми обеща такава джаджа за двайсетачка. Не ми се занимава сега със запояване и му поръчах. Сега го гледам дома.. много жица ей, тва всичко ли е нужно да се върже:

Изображение

Това е от официалната страница на производителя фирма МД Електрон ЕООД - не я познавам и засега не знам реклама ли да им правя, или ще ги назидавам...

Не са описали какво светва, може ли да се сменят.. има ли %-но затъмнение на дългите през дена..
Има ли някой запознат с тази изработка?
Отправих запитване към фирмата относно изделието и начина му на действие но без отговор.Искам да знам деактивира ли се устройството след включване на дълги светлини/късите и дългите ми са в една крушка/.Не виждам извод при подаване на някакъв плюс от ръчката когато искаме да си ползваме по нормален начин фаровете да се деактивира устройството и става мазало /при вкл. на дълги се едно караш на светкавица./
ESPACE - майстор
Явно не изключва като минеш на дълги, пълна глупост. Освен това захранва и габаритите което е излишно при дневните светлини.
valentino76bs - майстор
ESPACE написа:
Явно не изключва като минеш на дълги, пълна глупост. Освен това захранва и габаритите което е излишно при дневните светлини.
Габаритите не е задължително да ги свързваш,но мисля че е добре да са свързани въпрос на избор е,защото може да се заблудиш някоя вечер/стават тея работи/ при каране на по осветен участък.Току що разговярях с производител на такива у-ва,тяхното има един вход на който като му се подаде ''+'' и деактивира устройството може от дългите да му се подаде може от габаритите/ако не са свързани/,някои превключватели имат свободен край на който излиза ''+'' като се бутне ръчката.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Устройство за автоматично включване на автомобилните фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: