Всички имаме коли, нали ?
inspo - майстор
Абе вие не сте много у ред да наливате скъпо масло на тия кошници :-D
И аз имам опел и го карам само с евтино масло от карфур или кауфланд.
За по 20-30 лв 5 литра.
Маслото си е перфектно. Дори съм по доволен отколкото когато и слагах от GM.
И най важното тия масла не са ментета.
Едното е английско http://www.carlube.co.uk
А другото немско http://poweroil.de/
Pinto - специалист
Не бях се сещал. От Кауфланд си купувам хранителни продукти и стоки за бита. Имам резерви към маслата продавани в големите вериги, може и да греша. От друга страна не вярвам из големите вериги да продават стоки с неясен произход, не говоря за качество, а то е най-важно според мен.
BanoTheWolf - специалист
От една година карам Мерцедес W124 250D и съм му сипвал масло на Shell, сега като си го смених му сложих наливно полусинтетика 10W40, просто го сменям по-честичко (4-5хил.км.). Предната кола беше Мерцедес W123 300D комби и пак му сипвах наливно. Нищо не тропаше, никакви проблеми и т.н. Това не са като новите коли...
Chefo77 - майстор
Mc Queen написа:
Chefo77 написа:
При условие, че Рено са "пристрастени" към маслата на Elf, защо търсите други варианти?
Какво ще рече "пристрастени" ??? :? :? :?

Много ще разбере какво съм му налял.

Иначе аз наливам на моя Citroen Q8 5-40.
И на него франСузите са написали Total ама кВо от тВа.

За колегата "vlax"
С каквато гъстота си карал досега, с такава слагай ( ако не ти го гори де )
BanoTheWolf написа:
А пък и виж си спецификациите за модела
Колегата е прав
Колега, няма нужда да се заяждаме заради няколко думи. Ще го кажа ясно - Елф и Рено работят заедно от много, ама наистина много време и поради тази причина при тази комбинация няма няма - двигателят понася перфектно маслото. Няма тракане, няма чукане, няма изненади. С всяко едно друго масло резултатът може да бъде различен, но не и с Елф.
Ситроен също има договор с Тотал да го "препоръчват", това не означава че и с друго масло няма да работи, разбира се. Просто ако го караш с Тотал няма да сбъркаш.
Има други производители, които са като маргаритки. Преди време третия производител в концерна - Фина - работеха с БМВ, сега баварците са на друга вълна.
А маслото не се избира по това с каква гъстота е било досега, а по каталог на производителя. Ако той препоръчва 10W40, нито ти, нито аз, нито който и да е от нас е повече инженер от този, който е конструирал двигателя. Ако го гори, или се сменя маслото, или се ремонтира двигателя. С изключение на някои познати мотори, при които каквото и да сложиш - гори го. :)
Пък аз съм "ял хурка" както с жълтия Шел (навремето имаше червен, жълт и ... ха де - още един цвят), така и с оригинален немски Кастрол.
ditronix - специалист
Специално за ОПЕЛ редовно има промоции- Заедно с тубата масло подаряват прагове и вежди :-D А бе хора,хубавото е скъпо,но дали си струва да го сипваме на старите кошници? Те си искат по-честа смяна-максимум 10К километра.Затова според мен маслото от големите вериги магазини е подходящо.Едва ли някоя от тези вериги ще тръгне да доставя такива артикули с гаражен или неизяснен произход.Отделно и тертипа ни на каране тук-малки разстояния,10-15-20 паления на мотора при общ пробег 5-10 километра.Какво да е масло ще иде на кино.Така че според мен каквото и да сипем-все тая.На 10 000 трябва да се сменя!
milen56 - специалист
Сега кажи, че си купуваш и гумите от Карфур и ще падна. =D>
Chefo77 - майстор
milen56 написа:
Сега кажи, че си купуваш и гумите от Карфур и ще падна. =D>
Че какво им е на гумите от КарФур - 5 производителя, една шарка ... като уиски гаражно производство малко - каква марка искаш, да знам какъв етикет да ти сложа :)
boreto1 - специалист
на мен лично kleber ми харесват много
stiv1961 - майстор
vlax написа:
Здравейте
какво масло да избера между двете
Масло RHEINOL или масло G M
10 W 40 полусинтетека
Рено меган сценик 1.6 е
Двигател К7М
Поздрави
M 10 D :-D