Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Плота се хваща за шкафовете свинтове около 3-4 сантиметра през блендите (това са имитациите на таван на шкафа). Водобранна лайстна се монтира с винтове, незнам какъв вид сте купили, но тя се разделя на две части, на тази която описва прав ъгъл трябва да си има дупки за винтовете. НО преди да се мотира лайстната се силиконизира ъгъла под нея, да се спре достъпа на влага до края на плота, това за всеки случай щото водобранната лайстан може да пропусне нещо.
Джани - напреднал
Пак въпрос :?:

Как да пробием мивката за батерията?

Закъсахме здаво, помагайте! Не можем да намерим решение :( Всеки казва "Не става"...
velsi - Почетен майстор
Е що не си купихте мивка с готов отвор за батерия?! Може да се пробие, но е много тънка работа.
shadowman - майстор
Джани написа:
Пак въпрос :?:

Как да пробием мивката за батерията?

Закъсахме здаво, помагайте! Не можем да намерим решение :( Всеки казва "Не става"...
Каква е мивката, алпака или полимер-мрамор. Ако е алпака идете в някои специализиран магазин за мивки и питайте дали ще ви свършат работа, ако ли не е мъка - очертава се кръг кадето ще е батерията ис малка бургия 3 мм се прави дупка до дупка, но си е мъка... ако ли не стани после трябва и да се пили... а може и да се изкриви ламарината. Ако е полимер-мрамор то нещата може да станат лесно, взима се фреза с определен диаметър (мисля той е 32 или 35 мм) и дупчиш, става лесно. Под фреза имам предвид оная джага с която се пробиват дупките за контактите по кнауфа или на кухненския гръб. Има ги по 10-на лева на Райдер в магазините за железария.
Но всичко зависи от мивката.
Джани - напреднал
Алпака :cry:

Ех, ако някой ми каже и къде в Пловдив може да ми я пробият... Знаех си , че тука ще е голяма мъка.

А такива режещи неща няма ли за метал?
shadowman - майстор
Джани, иди в капана в представителство на BLANCO (дано ти свършат работа). Значи влизаш в уличката преди тунела в дясно, после веднага в дясно и търсиш да спреш. Магазинчето е малко с един голям прозорец и дървена врата със стъкла, малко е и може да се подмине. От прозореца се виждат батерии (до колкото помня). Та идете там и дано ви сършат работа.
null - специалист
shadowman написа:
Джани, иди в капана в представителство на BLANCO (дано ти свършат работа). Значи влизаш в уличката преди тунела в дясно, после веднага в дясно и търсиш да спреш. Магазинчето е малко с един голям прозорец и дървена врата със стъкла, малко е и може да се подмине. От прозореца се виждат батерии (до колкото помня). Та идете там и дано ви сършат работа.
Точно така. Там пробиват. Изпозва се преса. Искат доколкото знам 10лв за услугата. Във всеки по-голям магазин, където продават мивки може да питате също.
Джани - напреднал
С мивката се справихме успешно :-D

Иде новото предизвикателство :?:

Значи, махнахме старата батерия (на стената), сложихме новата (на мивката). От на старата батерия тръбите изведохме с меки връзки до под мивката и така. До тук добре... Обаааче, като гледаме коленцата стърчат над стената с около сантиметър :sad: т.е. на тръбите, които излизат от стената сложихме колена за надолу и след това меките връзки. Та тия колена стърчат и гърба няма да може да ги покрие.

Сега се чудим как да покрием гафа :? Нещо декоративно да се измисли, ама какво... Точно зад мивката е на една педя височина от плота. Вижда се от километри.

Та... Помощ :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами че гаф си е! Защо сменихте типа на батерията, като изводите са горе и мивката няма отвор? Сега вариантите са три:
- скриване на външните тръби в кабелен канал например, който да врежите в плота.
- разбиване на няколко плочки и вкопаване на тръбите.
- закупуване на нова батерия и поставяне на тапа на новия отвор
shadowman - майстор
Кофти момент Джани, за това вече се мисли предварително. Кихнята има ли гръб или е с плочки? Аз съм праил подобно нещо, но тогава ползвахме кухненски плот за гръб (едното е 30мм а другото 10 мм), поизрязахме плота от зад и тръбите или каквото и да е си намери мястото.

Тема "Meжду печката и шкафовете..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: