Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Имам верижен моторен трион "garden force" китайче естествено. Прецака му се свещта и отидох в Щил да си купя друга. Там имаха само NGK с резистор. На моята прецакана свещ изобщо не може да се разчете топлинно число или каквато и да е друга сигнатура. Китайската "оригинална" свещ няма резистор и горния и край завършва с резба, на която се навива месингова втулка. Въпросът е: дали ще работи "бай хОй" със свещта с резистор или трябва да търся такава без резистор. Опитно проблемът е разрешим, но резачката е на село, а там ще ходя едва след десетина дни. Предварително благодяря.
novgradski - специалист
...резисторът се слага "да не смущаваш" комшийте...
Това за смущенията е ясно. Дали има отношение към запалването /бобина и прочие/ и съответно "силата" на искрата. Нали тези машинки са с ужким електронно запалване. Не съм много на "ти" с тоците, така че, ако съм казал някоя глупост се извинявам.
novgradski - специалист
...не знам колко е "електронно",но аз му викам "магнетно" (без акумулатор),...
а и на някои бензинови двигатели съпротивлението е в лулата...на други в кабела за високото напрежение.....
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
И без резистор ще работи.Даже по-добре.А за да е пълна красотата,вместо да си купуваш свещи от магзина на Щил,иди до Темпото в Надежда.Там има свещи с къса резба.3 бр з а 5 лв.
teon - специалист
ХУЛИГАНЮ2 написа:
иди до Темпото в Надежда.Там има свещи с къса резба.3 бр з а 5 лв.
Вземи и старата с теб за всеки случай да сравниш дължината на резбовата част която влиза в цилиндъра, че един май беше издънил буталото на фрезата...

Тема "свещ за моторен верижен трион- въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: