Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
joro_tt - помощник
Здравейте.
От доста време чета форума и гледам че се разистват сериозни неща за което много се радвам.
Та да питам и аз нещо.
Наскоро си купих апартамент и ми се ще да направя леко преустройство.
Да вкарам едната тераса в апартамента.
Чудя се дали мога за съборя стената между терасата и стаята, но само тази част която е под прозореца.
Блока е ЕПК, етаж 2 от 15.
Стената е бетонна.
Тези стени от двата края на прозореца също са бетонни, тях не мисля да ги закачам.
Над прозореца има трегер (незнам дали се пише точно така)
Терасата е въртешна.
Знам че без да се види от специалист не може да се каже точно.
Иска ми се да се обяснят принципни неща че да знам за какво да съм подготвен.
velsi - Почетен майстор
Принципно тази стеничка не е носеща и може да се премахне. Но не пипай останалите елементи.
Rockwalll - специалист
може и без да се гледа - щом е стена под прозорец и не пипаш трегера и страничните можеш да си я изкъртиш спокойно - правил съм го вече

само си помисли какво ще правиш с разликата в нивата на балкона и стаята - вероятно ти е 2-5 см.

Само не наливай бетон на балкона, че тогава наистина трябва да идва специалист да ти смята натоварването

най-лесното е стъпка с лайсни

ааа - и да не забравя - ако отдолу терасата е неостъклена задължително изолация - иначе като мен ще бършеш всеки ден конденз по 1 см и на следващата година ще слагаш върху нов теракот изолация и нов ламиниран паркет (на същата такава вкарана тераса)

Само че аз не изкъртих стената а само прозореца, а стената я дозидах и я направих на бар плот с високи столчета

но това беше мноооого отдавна

абе с 2 думи бутай смело
Последна промяна от Rockwalll на пет сеп 14, 2007 7:50 am, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Rockwalll написа:
ааа - и да не забравя - ако отдолу терасата е неостъклена задължително изолация - иначе като мен ще бършеш всеки ден конденз по 1 см и на следващата година ще слагаш върху нов теракот изолация и нов ламиниран паркет (на същата такава вкарана тераса)

Само че аз не изкъртих стената а само прозореца, а стената я дозидах и я направих на бар плот с визоки столчета
[/b][/u]

А защо не си направи изолация от твоите изкуствени камъни-ментета. Щеше да стане и красиво, и изолирано :lol:
velsi - Почетен майстор
Стефане, предупреждавам те официално!
Rockwalll - специалист
благодарности velsi

в отговор на спеца ::: :arrow:

специално за теб написах
но това беше мноооого отдавна
т.е. ремонтът беше по време, когато нямаше днешните изолации, фибрани и т.н. (вкл и моите камъни). ПЛЮС това

Щом говоря за терасата отдолу и за последвало слагане на изолация и ламиниран ПАРКЕТ върху ТЕРАКОТ, сигурно имам впредвид конденз по ПОДА, а не по стените, но какво да обяснявам повече - нали под името ти пише специалист :lol: ???

Може би у вас са сложили ламината и теракота по стените ? ...

Е, трябваше да сложиш камък - поне е за стена

:? :? :? :? :? :? :? :? :evil:
joro_tt - помощник
Отгоре и от доло терасите са остъклени.
На мястото на стената също мисля да има бар.Ама дървен с щкафове отдолу (ще спечеля 20см от стената за щкафовете).
На терасата ще с теракот, в стаята - ламиниран паркет.
Мисля че няма много денивелация, няма ли да се изравни със замаската?
В една друга такава тема се обсъждаше че тея стени натискали плочата на терасата и по този начин те се държали конзолно - та именно това ме притеснява да не вземе да стане някой гаф... :?
Rockwalll - специалист
най-добрият вариант (за мен) е да си пуснеш паркета и на терасата

няма да имаш много цапаница, слага се по лесно и ако си с ламинат ще си използваш късите парчета за под печката или хладилника - ако ги вадиш на терасата. А денивелацията можеш да оправиш и с преходна лайсна - има ги навсякъде и мисля че покриват до разлика 2см.

ламинатът (или истински паркет) е по-добър вариант - дава още изолация (нищо че сте с остъклени съседи отдолу)

съжалявам че нямам снимка, но наистина беше отдавна

колкото за бара - аз не съм много доволен от моя, ако говорим за ползването му за гости - върху стената бях сложил кухненски плот, който надвисваше само към стаята - печката беше от другата страна и за шубер беше удобно - от печката готовите неща отиваха направо там, а после по местоназначение

Но аз имах 4 столчета и идеята беше да има 2 и на терасата - но там не беше много удобно за сядане и хранене - виж на пиЙенето не пречеха :o :lol: :o .

Ако сега трябва да го правя най доброто е да се събори стената до долу и всичко да си стане направо стая с нормална маса на пода.

Помисли за шкафа и 20те сантиметра - това не е и една чиния а така губиш доста място, на което може да има маса - един приятел изкърти цялата и сложи маса и в тях стана по-хубаво. На шкафа едва ли ще можеш да се храниш, а в панелите няма много място за шкафове в средата на кухните - да не говорим за шкаф и маса.

Аз бих сложил по-голям шкаф в ъгъла перпендикулярно на прозореца и бих свалил до пода стената.

успех и кажи какво реши
joro_tt - помощник
На терасата мисля да слагам и мивка и горе доло да стане като кухненхски бокс, незнам дали ще е удачно отдоло да е с паркет.
Стаята е сегашния ми хол, който ще стане всекидневня.
Това с обикновената маса на мястото на бара не мога да си го представя как ще изглежда.
Нямам тука схема на апартамента.
Довечера ще пусна схема с по подробни разяснения.
joro_tt - помощник
ето схема на апартамента
Изображение
Целта на занятието е терасата вляво да се вкара в стаята.
На неа да се изкара мивка, печка и кухненски щкафове, като се прегради с бар. ХОла става всекидневня с място за хранене.
Другите 2 стаи са спалня и децка.
Та това е.
Ако някой има предложения да сподели.. :)

Тема "Да събарям ли стената" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: