• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Mapek написа:
За захранването сигурен ли си, че на клемите подаваш 3х380V?
В двора имаме засега само един трифазен контакт и с удължител засега караме ток до циркуляра (той със сигурност е трифазен) и до вентилаторчетата.

kam34 освен да пробвам утре. Въпреки, че не ми се иска да ги изгоря, пък нямам търпение да опитам.

Нямат табели - мислех, че се разбира от началото на първия клип.
Mapek - специалист
Като, че ли има логика в разсъжденията ти. Бих ти препоръчал да подадеш първо само на червения и синия 220V, после на зеления и жълтия 220V. Ако се развърта и в двата случая /дай боже с различна скорост/, може да пробваш да ги вържеш последователно, като ако не тръгне веднага смени посоката на едната.
bulhomes2 - майстор
ПОСЛЕДОВАТЕЛНО!!!!
Ето заради това може да са изкарали и четирите кабела, а не с обща нула. Ако двете намотки дават различни обороти - при последователно свързване биха дали още една скорост (дали е възможно?). Чудя се, ако оборотите на двете намотки (вече май го приемаме че е такъв мотора) са еднакви, дали двете намотки вързани последователно ще дадат същите обороти като една, вързана нормално. Би трябвало, защото при последователното намаляме тока наполвина (или напрежение, или ... не знам кое), но ползваме и двете намотки. Чудя се и дали такова намаляне на тока (или напрежението) е допустимо за ел.мотори.
Чаро - Акълия
Мисля че намотките трябва да са 3 (не съм силен в областта, просто вадя няква логика) с обща нула.
Ако намотките са 2 темата щеше да е "Нормално ли да прави БАУ, като подам 3 фази..." :-D
Последна промяна от Чаро на нед дек 18, 2011 7:38 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Оборотите зависят от броя на чифтовете полюси.
bulhomes2 - майстор
Чаро написа:
Мисля че намотките трябва да са 3 (не съм силен в областта, просто вадя няква логика) с обща нула.
Ако намотките са 2 темата щеше да е "Нормално ли да прави БАУ, като подам 3 фази..." :-D
Ако е така при замерванията трябваше да покаже еднакво съпротивление между един от кабелите и всеки от останалите 3. Що да гръмне като подадеш 2 фази на един консуматор? Има една забранена вече схема за връзване на давятор, която ползваше точно, че като подадеш 2 фази на крушката и тя не свети.

ПП. Сега се замислям, пък че съм им подал две фази, но различни :? :? :?
fikata - майстор
Има една забранена вече схема за връзване на давятор, която ползваше точно, че като подадеш 2 фази на крушката и тя не свети.
Изразът ти не е коректен.
"Забранената" девиаторна схема е с фаза и нула през ключовете:
http://img844.imageshack.us/img844/5933/shema1a.png
Последна промяна от fikata на нед дек 18, 2011 8:01 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Възможно е. Но разгадах тази схема, чак след като ме друсна тока от ключа. Та мисълта ми беше, че тънкостта беше точно това, че крушката не свети с двете фази.
fikata - майстор
че крушката не свети с двете фази.
това е нонсенс в девиаторна инсталация да има две фази
Последна промяна от fikata на нед дек 18, 2011 8:45 pm, променено общо 2 пъти.
Mapek - специалист
Малко зависи от инсталацията ... В промишлени предприятия луминисцентните тела се връзваха май и на трите фази за да се избегне трептенето :idea:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: