В промишлени предприятия луминисцентните тела се връзваха май и на трите фази за да се избегне трептенетоНе трептенето а стробоскопичния ефект.

В промишлени предприятия луминисцентните тела се връзваха май и на трите фази за да се избегне трептенетоНе трептенето а стробоскопичния ефект.
bulhomes2 написа:Възможно е. Но разгадах тази схема, чак след като ме друсна тока от ключа. Та мисълта ми беше, че тънкостта беше точно това, че крушката не свети с двете фази.Две фази на крушката ще я светнат,но еднократно и по-силно от нормалното.Никога не пускай в осветителна инсталация повече от една фаза.Всички лампи - между фаза (която и да е,но ЕДНА) и нула. Няма крушки за 380 В.
Чаро написа:Чаро никой не каза какво показаха измерванията и доколкото си го представям една двойка четки, командващи ротора показват при измерване някакво съпротивление помежду си. Видя се, че при завъртане на ротора това съпротивление се изменя най-вероятно от разните магнитни и индуктивни истории вътре. Ако четките са 2 двойки би трябвало да се покаже точно това, което се показа. Ако бяха 3 двойки с обща нула - пак трябваше да покаже това съпротивление, но между общата нула и всяка от фазите. Така си го представям аз де.
bulhomes2 написа: Защото ако е двускоростен монофазен, се чудя как не е изгоряла частта, на която съм пуснал другите 2 фази от трифазния ток.Понеже моите знания са около твоите и на мен ще ми е интересно развитието по темата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: