• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
титикака - напреднал
Здравейте,

първо да кажа , че порових за инфо, но :

дали някой би могъл да ми предложи схема на предпазител с импулсно реле TL и модулен контактор CT , че имам едни лихт бутони с глимки и като монтирам 5тата глимка на релето му се завива свят :rolleyes: ...

та бих бил благодарен за цялостна схема на предпазител с релето и контактора, за всеки случай ...и надявайки се, че проблема с глимките ще се оправи...

Поздрави

:?:
fikata - майстор
Това прочете ли:
http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf
или тази принципна схема
Изображение
На мястото на лампата включваш бобината на контактора. През силовите контакти на контактора захранваш лампите. Предпазител на фазата захранваща схемата.
Ако на импулсното реле продължава "да му се завива свят" използвай схемичката с която се избягва премигването на енергоспестяваща /газонапълнена/ влючена през ключ с глим лампа. Схемичката е: на входа на импулсното реле паралелно свързано съпротивление 1 мегаом и кондензатор 400V 100 n
титикака - напреднал
hm da, благодаря ти ... наистина я виждах тази схема през гугъла, но после не можах да я намеря отново... иначе го прочетох този момент с паралелното съпротивление и кондензатор, и мисля , че ше се справя лесно, но все пак като погледна контактора на него няма схема на действие, а и интересно никъде не можах да намеря таква схема на реле заедно с контактор, може би е прекалено елементарна, за да се чертае, но все пак като за олигофрени нямаше да е лошо да има и такава, че не съм убеден , че знам кои са силовите и кое бобината, и директната фаза от предпазител ... :?
fikata - майстор
кои са силовите и кое бобината
Би трябвало да е означено на самите апарати.
vk - специалист
При импулсното реле, клемата на която се подава напрежение за да светнат лампите, трябва да се свърже с управляващата верига на контактора (а на другия край на контактора е нулата)
Виж тази схема http://s11.postimage.org/3p1mzesur/P1010562.jpg
А дясното (под прозорчето) е веригата която ще се комутира.
Но по принцип релето може да комутира поне 3000 watt мощност , без контактор. Ако е за лампи, това са много лампи, така не ти трябва контактор.
filmatoplo - майстор
Гледам на импулсното реле има бутон -той за какво е :?
vk - специалист
filmatoplo написа:
Гледам на импулсното реле има бутон -той за какво е :?
Това (вътре в правоъгълника) не е бутон, а показва че този контакт ще се затвори (когато бъде натиснат някой бутон) и ще се подаде напрежение към лампата/лампите/.
kam34 - специалист
Филм това на снимката е модулен контактор не е импулсно реле.
титикака - напреднал
така верна ли е схемата, преправих я набързо аматьорската, ако може някой да коригира евнтуалните грешки няма да се разсърдя :lol:

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "импулсно реле с контактор схема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: