Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovrg - специалист
kam34 написа:
Сложи си българските от първия пост с кръглите щифтове за които питаше. По един за плота и един за фурната, ще издържат без проблеми.
правилно
ще издържат със сигурност
при мен калорифера работи по 8 часа без проблем

за фурната трябва много внимателно да подбереш мястото на контакта
вчера връзвах една която толкова плътно уплътнява шкафа,че няма място за контакт(и за твърда връзка)
на;ожи се да къртя дупка в стената.за да има място за кабелите и връзката
velas - специалист
:2thumbs:
Вече поръчах 4бр...никъде не успях да намеря такива във Варна...

Днес фиксирах 3 контакта на едната кухня, тези дни ще фиксирам и на другата. Лесно е когато всички уреди са налични... :-D
kam34 - специалист
От къде ги поръчваш :?
baretata_7_62 - специалист
Правиш една разбивка на 2 групи по 2 контакта на група. Всяка една група се състой от един български силов контакт 16А (същя като този от 25А само че по малък) и до него слагаш един двоен стандартен контакт. Слагаш мощните уреди на силовите контакти, останалите ги щракаш на стандартните и пей сърце.
velas - специалист
Разбивката вече съм я направил, но ще сложа 25А контакт/щепсел на мощните уреди. Причината съм я писал по-горе.
kam34 написа:
От къде ги поръчваш :?
От тук.
lecki - специалист
leosat, ако направиш връзките стегнати ( както каза kam34 ) и
контактните повърхности са добре почистени ще издържи и на 5,5кВ
че и повече.
kam34 - специалист
И аз само там ги намерих като не мога да открия производителя им. Пусни им по една снимка в разглобено състояние като ги слагаш.

lecki въпросния контакт е 25А което е точно 5.5kW.
baretata_7_62 - специалист
Струват ми се големи тези 25А контакти, при условие че в единя ще ти е плот 3,5kW а в другия фурна 3,6kW. Според мен спкойно може да си ги пуснеш на силовите 16А контакти. Ако товара ти беше 5-6-7kW тогава 100% 25A контакт. Давам един интересен пример за 4kW бойлер който се включва в мрежата посредством стандартен контакт - тип шуко. И то вече 10 години. Да, не е правилно, но 10 години работи на този принцип, клемите на щепсела се загряват, но при допир са само топли, не горещи. Явно контакта е по качествен и изпълнението добро. Хубаво се презапасяваш, но от една граница на горе вече е безмислено. В крайна сметка всеки сам решава :)
velas - специалист
Ще ги снимам разглобени, утре трябва да дойдат.

При положение, че ще са на трудно достъпно място, предпочитам да вържа селото... :-D Не ми се разглобява половин кухня, за да сменя контакт или пък да се мъча да кривя кабел 4 квадрата с два пръста...
kam34 - специалист
Аз бих оставил контактите за фурната и плота в съседното до тях шкафче, така огледа им няма да е проблем.

Тема "Контакт и щепсел 25А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: