• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
mmetodiev - специалист
Колеги,
Аз също имам нужда от покупка на електрожен. Необходим ми е за любителски цели - не съм професионалист.
Спрял съм се на два от Аргомаркет - инверторни:
Argo ARC 140, който пише че е произведен в Китай и Gysmi 125 произведен във Франция.
Цените и на двата са горе-долу еднакви. За целта за която ги искам - домашни нужди от време навреме, защото живея в къща и винаги има нещо за оправяне по двора, са ми достатъчни. Имах един ефтин китайски, но някой ми го изчезна от гаража.
Кажете ми кой е по добър.
Предварително благодаря за експертно мнение.
dragozow - майстор
ARC 140 е 140 ампера, работи неограничено с 3.25 мм рутилови електроди. Другия е 80 ампера, на третия електрод 2.5 мм се предава. Ако решиш да купуваш от там ми драсни едно ЛС, ще ти дам по-добра цена. Ако минеш в централния магазин мога да ти демонстрирам нагледно защо да купиш точно това.
mmetodiev - специалист
Здравейте,
Възнамерявам да купувам инверторен електрожен и преди време исках мнение за ARC 140 и за Gysmi 125. Колегата dragozow ми препоръча ARC 140. Вчера видях подобни български, произведени в Казанлък. Те какво представляват? Като са български, не са ли по добри от китайския ARC?
dragozow - майстор
Не са по-добри. Ако дойдеш мога да ти покажа нагледно защо. Накратко, за казанлъшките, къси, твърди кабели и евтини щепсели, изключват преди да си изгорил третия електрод, нямат нищо в кашона. Иначе имам всичките им модели. Предимство е производителя е и гаранционен и извънгаранционен сервиз. Не се чупят и едните и другите и не са лошо решение.
dpp - специалист
dragozow, С каква гаранция ги давате ARC 200? Пролетта мисля да се обзаведа с един, Варианта с 140-ката също е на дневен план , но предпочитам по-мощния в запас..
dragozow - майстор
Стандартна, за физически лица е 2 години. Наскоро първата машина се върна за ремонт, откачени някакви елементи. Работеше, но не въртеше вентилатора. Ремонта струваше 30 лв :)
От "немските" беше и го бях дал на клиент за проба, прави сцени за един театър и му вади душата. Машините наистина са уникално здрави и ремонтнопригодни от всеки специалист по електроника. Сервиза е бърз, за до 2 дни се справят, повечето елементи се продават в България и няма залети скъпи платки. Модела 140 работи неограничено с 3.25 мм, ако няма да ползваш по-голям, ARC 200 не ти трябва.
dpp - специалист
dragozow написа:
Стандартна, за физически лица е 2 години. Наскоро първата машина се върна за ремонт, откачени някакви елементи. Работеше, но не въртеше вентилатора. Ремонта струваше 30 лв :)
От "немските" беше и го бях дал на клиент за проба, прави сцени за един театър и му вади душата. Машините наистина са уникално здрави и ремонтнопригодни от всеки специалист по електроника. Сервиза е бърз, за до 2 дни се справят, повечето елементи се продават в България и няма залети скъпи платки. Модела 140 работи неограничено с 3.25 мм, ако няма да ползваш по-голям, ARC 200 не ти трябва.
Разликата в цената е малка, големината е малко в повече вярно, но запас от мощност е добре..Скоро ми се наложи да режа едни тръби с Кракра-то на баща ми и загрява като печка..Охлаждахме го принудително с един вентилатор..Та запас от мощност не е излищна. :supz:
..един тъп въпрос, гледам че не е споменато че може да заварява с нераждавейка? На Френския пише че може. Да не работи само с нормални електроди китайчето?? :?
dragozow - майстор
Работи с всякакви електроди. За неръждавейка е желателно да вземеш ARC 200. Аз съм пробвал с едни електроди които имам под ръка и заварява. Все пак ако ще работиш основно това ти препоръчвам да си донесеш електроди за проба, защото с различните се държи различно.
г–н Драгозов какви са цените на ARC140 при вас тук в магазина ви във Варна са 389лв. Има и на Хови130 на 380лв. А на Редко Астра130 е 330лв кои е за предпочитане.На Хобито ремонта е макс.–70лв , на Астрата–100лв, а на ARC140 колко е ?
Хоби и Астра са в др. магазини
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: