• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33
Всички въпроси за вилата.
nanna_77 - напреднал
Евала.Супер става. :supz:
complast - специалист
Тоя зид иска яки основи! Как си с основите?
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0338.jpg
Основите са 1метър на 0,80см.15 кубика бетон 5 кубика речни камъни ,арматура N;16 бигли 60/80см.pasivni-sgradi.com/statute.htm ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ ФИРМА ИЛИ ПО ТОЧНО БАЙ ДИМИТЪР,ОБЕЩАХА ДА МИ НАПРАВЯТ ОГРАДАТА.ВЗЕХА МИ 670ЛВ.НАПРАВИХА ОСНОВИТЕ И ИЗЧЕЗНАХА.Иначе бяхме се пазарили 30лв.на квадрат.Ето го и майстора.На първата ми снимка го има само че е сниман в гръб.

Прикачен файл

ддддд.jpg
Последна промяна от badves на нед дек 18, 2011 8:43 pm, променено общо 4 пъти.
Тани - модератор
Не бях влизал в тази тема и си личеше, че не съм! Засрамете се! След като я прочетох от 5 страници останаха само 3! Вече съм писал в нея и ще виждам всяко ново мнение , така че се съобразявайте какво пишете!
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0339.jpg
От днес на червено вино,до пролета.
ebahti - майстор
Аз мойта ограда я почнах февруари....имаше слънчице,беше топло-днеска неколко камичета -утре още неколко -и за 3 мес. я направих :wink:
badves - специалист
ebahti написа:
Аз мойта ограда я почнах февруари....имаше слънчице,беше топло-днеска неколко камичета -утре още неколко -и за 3 мес. я направих :wink:
Аз 1 година събирам камъни,2 месеца ги нареждам и до никъде не съм стигнал #-o
Stefan2000 - специалист
Ох, добре си се захванал и ми радваш окото, но от друга страна и ти съчуствам защото знам каво е. Това лято презиждах камъка на основата на къщата ми. Успях, но ставите на ръцете още ме болят. Дано се възстановя за лятото, че доста гредоред ме чака. Между другото камъка ти не е лош и е сгоден за работа.
badves - специалист
Stefan2000 написа:
Ох, добре си се захванал и ми радваш окото, но от друга страна и ти съчуствам защото знам каво е. Това лято презиждах камъка на основата на къщата ми. Успях, но ставите на ръцете още ме болят. Дано се възстановя за лятото, че доста гредоред ме чака. Между другото камъка ти не е лош и е сгоден за работа.
И моите стави ме болят но войната иска жертви,сега докато почивам се захванах с дървенията.Прати някоя снимчица на стореното от теб.
Stefan2000 - специалист
badves написа:
Прати някоя снимчица на стореното от теб.
Ами значи, това беше. Снимките се подредиха малко разбъркано.
На най-долните са миазмите които трябваше да се оправят. На другите се вижда частично процеса на работа. Както се знае, подрежде двустранно на лицевите камъни, а "овчите глави" вътре за пънеж. Не лека задача, особено ако камъка е разнороден и да не кажа само с по 1 лице. Става един вид редене на пъзел.
Ако мога да дам съвет на база скромния си опит. Голямо улесненеие ще е ако камъните бъдат сортирани предварително. Също така, отделете си предварително камъните с добри прави ъгли, които ще се ползват отпред за фронтовете. Всичко това пести сили в процеса на работа.
Направихме го за около работни 30 дни с 1 помощник.

Прикачен файл

5.jpg

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (102.09 KиБ) Видяна 4816 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (110.59 KиБ) Видяна 4816 пъти

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg