• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ebahti - майстор
Прикачен файл:
Copy (2) of Photo-0022.JPG
Прикачен файл:
Picture 223.jpg
Ми това е мойта "циганска барака" на 1 ет. :wink:
Tsilkov - майстор
ebahti написа:
Ми това е мойта "циганска барака" на 1 ет. :wink:
И .......??? :? .

Ако смяташ ,че сниманата на миналата страница сграда може да се използва по удачен начин спрямо нуждите на Sphinx - пиши.Той човека това е питал - не е искал да си снимаме собствените жилища.Като пускаш и снимки за пример не е лошо да драснеш два реда каква е конструкцията,сградата има ли документи,за постоянно обитаване ли е....?Махленско-философски разговори с подмятания не виждам на кого са полезни :? Ако искаш да си похвалиш твоето (в което няма нищо лошо щото и неи може да понаучим нещо) има бутон "Нова тема".
ebahti - майстор
Дзначи глей сега-в прав текст.Нов покрив и пояс-10000лв,саниране и подмяна на дограма 7000лв.Отвътре ремонта може да стане и за 1000 и за 10000лв. А ако не се плаща на майстори -цената пада с поне 1/3....На първо четене къщето си е читаво-изкарало е бая време-що да не изкара още толкова.Аз съм до тук-който разбрал...разбрал! :finga: А за мойта къща си има отделна тема... :butthead:
Фло - специалист
ebahti написа:
Дзначи глей сега-в прав текст.Нов покрив и пояс-10000лв,саниране и подмяна на дограма 7000лв.Отвътре ремонта може да стане и за 1000 и за 10000лв. А ако не се плаща на майстори -цената пада с поне 1/3....На първо четене къщето си е читаво-изкарало е бая време-що да не изкара още толкова.Аз съм до тук-който разбрал...разбрал! :finga: А за мойта къща си има отделна тема... :butthead:
Така да се нахвърлят числа ,като не се знаят площите излиза объркващо. Например нормалната цена на покрива за квадратен метър е около 50 лв./м2 , 10000 лв е за 200 м2 поне .7000 лв пък имам оферти за 62 квадрата дограма ,или за поне един път и половина по-голяма квадратура от тази къща.Това,което трябва да се прави освен покрива е и бетонна плоча/настилка/защото мисля,че пода на къщата е на поне 30-40 над терена направен от гредоред и отдолу има кухо пространство.Малка мазичка вероятно има веднага след входната врата,поне такива къщи обикновенно са ги правили по този начин.Модела е доста стар.
jekasus - майстор
Надали има мазичка под тази къщичка, но прозореца отдясно :? май има пукнатина в зидарийка, основите поддават и електромера е стар, и тук нищо не се знае.
Изображение

Като цяло
VLADO66 написа:
не я смятай при покупката на парцела.
Фло - специалист
Входната врата е на височината на третото стъпало,което подсказва,че нивото на пода е доста по-високо от нивото на терена.Правили са го с гредоред и дюшеме навремето така,че да има въздух между пода и терена.Определям го на око около 30-40 см ,може и да няма мазичка,но обикновенно са копали и правили под антрето,което разделя къщата на две.Това което се вижда като цепнатита под десния прозорец е от недотам старателното зидане на единичките , за да се застъпват фугите на всеки ред и точно там на са застъпени,а е зидано с кал и от времето и ерозията се отварят малко фугите между тухлите.Основите не са подддали.Тухлите изглеждат добре,изпечени са с, добър цвят,нямат видимо разрушаване и отчупени ръбове.Мисля,че може да се ремонтира и да и се даде един добър съвременен външен вид,но с тази големина и форма е подходяща повече за вилна сграда,околкото за целогодишно обитаване.
Стефко - специалист
Фло,
Не мисля като теб. Виж почернелите тухли над каменните основи. Това какво ти говори?
Фло - специалист
Стефко написа:
Фло,
Не мисля като теб. Виж почернелите тухли над каменните основи. Това какво ти говори?
E,има няколко тухли почернели от изпичането ,както често е ставало по старата технология,но това не е най-важното! Ако трябва да си насочим вниманието към зидарията,то това е около левия прозорец ,до вратата и под прозореца. Тази част от зидарията е правена допълнително, видимо по това,че материала е друг и в него има вар,както и, че тухлите не са добре застъпени на зъб. Вероятно това е било съборено и зидано наново по неизвесни причини или поне по такива,които не дават информация от тази снимка.
jekasus - майстор
Фло, прав си за пристрояване, личи си и затова това което забелязах си е пукнатина, и тя си продължава до камъка.
Фло - специалист
jekasus написа:
Фло, прав си за пристрояване, личи си и затова това което забелязах си е пукнатина, и тя си продължава до камъка.
Освен това,ако продължим да гледаме за кусури ,ще видим и неправилния монтаж на левия прозорец:изнесен е на равнината на зида отвън,което говори за непрофесионално вмешателство и трябва по задълбочен оглед ,къде, какво е променяно по конструкцията и до къде е довело.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Колко би струвал ремонт на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: