Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Степер,
преди време видях един такъв изгорял в "Ексорор", от там разбрах, че китайчетата не са докопирали нещо както трябва.
Освен това за оптичното галванично развързване трябват бързи (разбирай по-скъпи) оптрони. Иначе не можеш да гониш голяма честота на импулсите.
STEPER - специалист
shulio написа:
Степпер защо не направиш това

http://www.vbox7.com/play:43e00c0f
http://www.vbox7.com/play:a6fed169

Проекта е на един италианец. Правих го преди 3 години някъде и мисля с него да съм на машината
shulio,
Запознат съм с този проект и го знам.Но нещо не ми допаднаха дрйверите с две L6203.
Правил съм доста контролери и драйвери за тестове и възможности.От две години работят при мен 4 драйвера
с класическите L297 и L298.В района до 2,5 ампера няма по-добър контролер.Сега съм подготвил за тестове един
с микропроцесор в обхвата до 5 ампера на мотор.Той подържа и 100 кхц.честота на импулсите.В момента съм с два LPT
порта на компютъра,като и двата порта са оптически рзвързани с бързи оптрони,6 изхода за стъпкови двигатели и 6
релейни изхода за допълнително оборудване,отделно входове за разни датчици.
Mika,Благодаря ти за линка.От форумите по Нета събрах информация за китайския TB6560,която е много противоречива.
Руснаците са доволни други са резервирани.На всички не може да се угоди :) Информацията не беше за мен. Но все пак
съм поръчал една интегрална схема за един контролер да видя как ще се държи.Май само такъв не съм правил :wink:
Поздрави
shulio - специалист
Говорех за оптоизолирането на ЛПТ порта. Не за драйверите - те са малки 4А
stoyan nikolov - напреднал
STEPER написа:
Здравейте,
Някой ползвал ли е такъв контролер и какви са впеяатленията от работата му?
Поздрави
От около месец имам такъв и съм много доволен. Досега бях с дряновски K4AX-PWM и драйвери MSUP3A. Китaйчето работи перфектно. Имах проблем с дряновските че ми добавят по една стъпка на моторите в едната посока и мислех че е от уиндоуса но сега е абсолютно точна работата на машината. С инструкциите дават и MACH1.LIC работещ с версия 3.042
STEPER - специалист
stoyan nikolov написа:
STEPER написа:
Здравейте,
Някой ползвал ли е такъв контролер и какви са впеяатленията от работата му?
Поздрави
От около месец имам такъв и съм много доволен. Досега бях с дряновски K4AX-PWM и драйвери MSUP3A. Китaйчето работи перфектно. Имах проблем с дряновските че ми добавят по една стъпка на моторите в едната посока и мислех че е от уиндоуса но сега е абсолютно точна работата на машината. С инструкциите дават и MACH1.LIC работещ с версия 3.042
Аз мога да ти направя MACH1.LIC за тази версия с твоето име :wink:
MrMurdjo - майстор
Че те китайците какво мислиш, че правят :-D
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Че те китайците какво мислиш, че правят :-D
Нищо не мисля :-D
STEPER - специалист
MERRY CHRISTMAS

Прикачен файл

MERRY- CHRISTMAS.jpg
MERRY- CHRISTMAS.jpg (72.92 KиБ) Видяна 4228 пъти
shulio - специалист
Весела и от мен. Много здраве и повече завършени машини през новата година :). Аз на моята вече и сложих пусков срок - 09.2012 :)
dangelov - напреднал
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави и нека през Новата година всички да имате времето, средствата и хъса да осъществите планове е мечти! Успех на всички!

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: