• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
walko - специалист
Незная за инверторите, но баща ми е имал глупостта да си купи трансформаторен електрожен на Райдер! Само един ден се пробвах да работя с него и си скъсах нервите! Правих гаражна врата, първо: Показанията на скалата за ампеража изобщо не отговарят, там където пише 100А е не повече от 80А и така според показанията за да работя нормално и да получа свестен шев с 2,5мм електрод заварявах на 120А което е абсурдно, не беше повече от 90-100А! Което значи че посочената максимална мощност е нереална и недостижима! Защото са надули реалните параметри, за да изглежда скалата му по-впечатляваща!
Второ: Адски бързо загрява (вярно че беше лятото в жегата, но това не е оправдание) на всеки 1,5 или с повече късмет два електрода, сработваше защитата за прегряване, ....... следва чакане 20 мин! Което прави 6 (шест) :shock: електрода на час! Работа за 5 часа щеше да ми отнеме поне ден или два! За това на другия ден взех от приятел един турски Expres Weld 160A Който не спря и за миг въпреки жегата Впрочем цитираната марка видях и в Бриколаж, но там се продава за италиански и с 30% по скъпо! Който има нерви му пожелавам успех с Женът на Райдер! Но инвертора може и да е по-сполучлив!

Обаче този или друг инвертор, ако не е в състояние да издуха без прекъсване 10-12 електрода от 2,5 или поне 6-8 от 3,25 без да сработи защита, мисля и за домашно ползване НЕ става, защото ще ти скъса нервите!

Иначе съм ползвал други машини на Райдер и бях доволен! Флекс, Оберфреза, Настолен циркуляр!
dragozow - майстор
Работата с тая марка си е късмет, и аз имам познати които ги ползват. Едни ги хвалят, други ги плюят.
walko - специалист
dragozow написа:
Работата с тая марка си е късмет, и аз имам познати които ги ползват. Едни ги хвалят, други ги плюят.
Аз друга марка съм си харесал, от твоите китайци...АРС 140! :-D
Дори ходих до магазина ви на Козлодуй и една любезна жена дори ми извади куфара че исках да видя дали кабелите не са дървени! На вид ми хареса! Хареса ми и това което прочетох в другите теми, има в една и доста снимки си качил. На мен ми трябва за домашно ползване, но и да изпълнява условията по-горе "десетина електрода един след друг без да загрее", а пише че тоя номер го може. Само дето коледните празници не са за такива харчове, май по на пролет ще е! :?
dragozow - майстор
Аз за моя тест изгорих 7 електрода 3.2 мм, след тях един 4 мм и не прегря. Това с 4-те мм разбира се не го правете. Кабелите са прилични и доста по-хубави от на машините в тоя ценови диапазон. Като купуваш ми звънни да те уредя с малко по-добра цена.
walko - специалист
OK. Непременно! Но на "лични" че тука оспамихме на човека темата! :-D
Весели празници!
  • 1
  • 2

Тема "електрожен Parva" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: