• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Резултата на две фази е очакван обаче пак не ти върши работа. Според мен двигателите са за кратковременен или някакъв повторно кратковременен режим на работа и затова почват да загряват след 15-20 минути работа. За постоянен режим на работа явно не стават, след хилядите проби които направи. Ориентирай се към други мотори. А тези ще ти останат за спомен друг път да не купуваш електромотор без да му знаеш техническите данни.
bulhomes2 - майстор
Благодаря на всички за съдействието. И да не станат - по 20 лв съм ги купувал. Въобще няма да ме е яд. Все пак научих доста неща за моторите.
lecki - специалист
bulhomes, на схемата дето не загрява и върти бавно с 1 мкФ сложи
и трите кондензатора паралелно (успоредно) трябва да стане.
пробваи и без турбинката.
На теб мисля не ти трябва голям дебит за рекуператора.
bulhomes2 - майстор
В по-горния пост написах, че ще пробвам и тези начини. При по-ниски обороти ще получа и по-висок% рекуперация, но и при тия обороти за 26 минути стигнах до 80%. И това е много повече от очакваното.
lecki - специалист
Сподели как мериш ефективността на рекуперация.
bulhomes2 - майстор
Термометри на всеки вход и изход
Прикачен файл:
RekuperaciaGraphic.jpg
valentin112 - специалист
bulhomes2 , хареса ми графиката...преди да си предявил претенции по закона за защита на авторско право мога ли да ги копна, пестна и прибера в килерчето /все ще му дойде времето/ :?
bulhomes2 - майстор
Копвай ги. Ако можеш само с графиките.....

kam34 благодаря ти и за линка (сега го видях). Харесах си един - утре ще им звънна.
lecki - специалист
Твърде хубаво ми се струва за да е истина,
аз си мисля че температурата на входящия въздух в стаята не може да е
по-голяма от около 20гр.Ц защото един въздух с Т 5гр. смесен със същото количество
въздух с Т 35гр. дава около Т 20 гр (средноаритметично) - при идеални условия. :?

Или ако е влажен изх. въздух кондензацията може да дава някои градус :?:
bulhomes2 - майстор
В случая е в недостроена къща без прозорвци и врати и имитирах топлия въздух от стаята с една духалка.
Последна промяна от bulhomes2 на чет дек 22, 2011 5:33 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: