• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
tgv - специалист
Защото обикновенния реотан е с КПД около 0,85. Докато ЕЕО освен че е консуматор на енергия, но в даден момент се явява източник на енергия, поради капацитивния си характер. Така че не бързайте с заключенията си.
sstefanov - майстор
Къде отиват другите 15% енергия?
Всеки кондензатор в един момент е източник на енергия поради капацитивния си характер. И какво от това?
8180 - майстор
Пичове,
Писал съм го и друг път. Сега в оригинал:
"Дуру е*еш, х*й тупеет".
Тани помоли да се наслаждаваме на този процес, коледно, уж да колекционираме в "Бисери", ама никой не копира за там. :)
preslav - майстор
8180 написа:
Тази, сега ще я заключа и оставя, защото противоречи на Правилата, където е упоменато "здрав разум".
Не съм психиатър за да диагностицирам здравния проблем, но физика съм учил и на база това имам право в този Форум на лична преценка.
Весели празници.
Недей я заключва - ще има взривени доверчиви хора (предполагам никой не го желае)!
8180 - майстор
Затова, по принцип, ги трием, ама днес к`во ни стана. Веселете се. :)

С което изобщо не искам да влияя на преценката на друг Модератор да се намеси - чакам корупционните вноски от заинтересованите. Аз си затворих очите, нали? :)
preslav - майстор
8180 написа:
Затова, по принцип, ги трием, ама днес к`во ни стана. Веселете се. :)

С което изобщо не искам да влияя на преценката на друг Модератор да се намеси - чакам корупционните вноски от заинтересованите. Аз си затворих очите, нали? :)
Не можеш всичко да изтриеш, не можеш да си винаги навреме и навсякъде или както казваше един колега "глупостта нямаше да е толкова много ако глупаците не бяха така изобретателни".
Форумът е за това - всеки да си каже неговата истина, а ако някой му се върже и се получи дискусия, а и ако някой си направи труда да прочете и да си направи изводите - "и вълкът сит, и агнето цяло"!
Единственото за което апелирам е да се запази добрия тон, никой да не бъде оскърбяван или нагрубяван - опитвам се да го направя, макар че и на мен понякога ми се иска да вия - надявам се никого да не съм засегнал!
vvventsi - специалист
tgv написа:
Защото обикновенния реотан е с КПД около 0,85. Докато ЕЕО освен че е консуматор на енергия, но в даден момент се явява източник на енергия, поради капацитивния си характер. Така че не бързайте с заключенията си.
Стефанов те попита какво става с останалите 15% след като казваш че нагревателя има 85% КПД. И на мен ми е любопитно във какъв друг вид енергия се превръщат останалите 15% щом не са във топлина?
tgv - специалист
Вярно е че се изписаха доста глупости и лъснаха ослепителни Бисери. Мило ми е че имам възможноста да споделя с вас, приповдигнатото Предколедно настроение. Така или иначе Темата прави Фурор - над 400 посещения за по малко от 24 часа. А още само тупкам топката.
На въпроса на Колегата Стефанов, съм отговорил още на 1-ва страница.
VLADO66 - майстор
vvventsi написа:
tgv написа:
Стефанов те попита какво става с останалите 15% след като казваш че нагревателя има 85% КПД. И на мен ми е любопитно във какъв друг вид енергия се превръщат останалите 15% щом не са във топлина?
Тия 15% ги намериха в ЦЕРН наричат се божествени частици-бозони :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
tgv написа:
Така или иначе Темата прави Фурор - над 400 посещения за по малко от 24 часа. А още само тупкам топката.
Май това ти беше и целта де - малко повече внимание около Коледа :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: