Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
preslav - майстор
roly написа:
Aко дупча- радиатора на колко сантиметра е над питата?!
Не много.
Ще си спестиш обаче грешки ако свалиш предния декоративен панел - няколко самонарезни винтчета са.
vasikata - специалист
Каквато и изолация да сложиш при по-голям студ пак ще замръзне маркуча, те олуците замръзват дето са 80-100 мм. широки. Ако държиш водата да отива в олука само тава с нагревател те спасява + препоръчаното дупчене. Аз слагам от нагревателите за олуци те са около 20W на метър, но са скъпички.
hladnia - специалист
marian1 написа:
А защо не помисли лятото да си сложиш в кутията по дъното нагревател? Мисля че каквото и да правиш, в крайна сметка ще стигнеш до там. Дилемата е дали да си го вържеш към климатика, или да го оставиш с едно цк ключе - заради икономия - и да включваш само когато има нужда.
Да много неща са пробвани ,но това си е решение нищо че е частичен разход.
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=341
roly - специалист
Благодаря, колеги- в неделя ще снимам климатика как се държи и ако има лед- ще пробивам основата.
roly - специалист
Вчера погледнах и лед нямаше- бях се приготвил да дупча, но ако замръзне ще е. :-D
velsi - Почетен майстор
Има време, ще замръзне. Все още дневните температури са предимно положителни. Щом се задържи два-три дена температурата и през деня под нулата, а влажноста висока веднага започва натрупването на лед в тавата на климатиците.
EDI - майстор
Недей със свредлото.Ако имаш някакво мултишлайфче - ДРЕМЕЛ, СКИЛ или каквото и да е, слагай армиран диск за рязане и действай с него.
2v6 - майстор
roly написа:
Вчера погледнах и лед нямаше- бях се приготвил да дупча, но ако замръзне ще е. :-D
Това е дъното на един по-голям "климатик":
Прикачен файл:
28122011542.JPG
28122011542.JPG (26.51 KиБ) Видяна 3629 пъти
Има дупки 10х40 мм през 5см под питите.
Както се вижда дупките не могат да размразят леда, а само да се запушат от него :idea:
Отгоре се получава ледена кора:
Прикачен файл:
25112011505.JPG
25112011505.JPG (40.5 KиБ) Видяна 3629 пъти
След поставяне на нагревателен кабел отгоре между питата и външния ъгъл на дъното вече няма проблем с оттичането:
Прикачен файл:
28122011543.JPG
28122011543.JPG (33.28 KиБ) Видяна 3629 пъти
Щото кабела беше достатъчно дълъг се монтира и отдолу:
Прикачен файл:
28122011546.JPG
28122011546.JPG (49.33 KиБ) Видяна 3629 пъти
Ако отвора е един и има тръба (мъркуч) се пуска кабел вътре за да не замръзва :idea:
roly - специалист
Именно и аз за това говорих- леда не е по дъното както миналата зима, а сега се изкачва по питата- до 1/3 от радиатора отвън има 2-3 мм. лед прозрачен, нагоре е чисто, извода е че тежките врачански мъгли и снеговалеж нямат равни на себе си- извода е- оставям го да се оправя сам.
vankovarnata - специалист
Преди да надупчиш питата провери.
Погледни дали е налична последната тръба на питата и ако не е си купи нагревател за хладилник и го втикни и остатъка го пръсни по тенекето.

Тема "Топлоизолация на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: