• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
preslav - майстор
tgv написа:
Вярно е че се изписаха доста глупости и лъснаха ослепителни Бисери. Мило ми е че имам възможноста да споделя с вас, приповдигнатото Предколедно настроение. Така или иначе Темата прави Фурор - над 400 посещения за по малко от 24 часа. А още само тупкам топката.
На въпроса на Колегата Стефанов, съм отговорил още на 1-ва страница.
Дори на мен ми идваш малко в повече, а съм доста търпелив - повервай ми!
sstefanov - майстор
То и ако си събуеш гащите на площада пак ще направиш подобен фурор!
preslav - майстор
sstefanov написа:
То и ако си събуеш гащите на площада пак ще направиш подобен фурор!
Но тогава няма да има взривени и умъртвени (освен от смях)!
Тани - модератор
tgv написа:
Абсолютно. Има духалки Китайски има и Други. Всичко зависи от нагревателите.
Има една наука Материалознание.
Това ли наричаш отговор?
Реотаните на не добре изчислените духалки се загряват повече от необходимото и отделят голяма част от енергията във вид на светлина. Това няма как да се случи във водата, която е в пъти по-топлопроводима. Така,че не давай некоректни абстрактни примери, а нещо конкретно.
DMN - майстор
Навремето служих в секретно поделение, от тогава мина време и мисля, че мога да издам тайната. Така е, не става от всяка вода това нещо, както не става и от всяко дърво свирка, и от всяка свирка дърво. Водата трябва да съдържа определено количество уран, ядрото му по описания начин се разцепва на алфа частици, отделя се енергия и от там КПД над 100%. Най-благоприятното време е около Коледа, тогава и планетата Уран е под подходящия ъгъл. Пробвайте, на Коледа се случват чудеса...и ярко светнали коледни звезди.
vvventsi - специалист
Тани написа:
tgv написа:
Абсолютно. Има духалки Китайски има и Други. Всичко зависи от нагревателите.
Има една наука Материалознание.
Това ли наричаш отговор?
Реотаните на не добре изчислените духалки се загряват повече от необходимото и отделят голяма част от енергията във вид на светлина. Това няма как да се случи във водата, която е в пъти по-топлопроводима. Така,че не давай некоректни абстрактни примери, а нещо конкретно.
Тани, и ти се изказа не подготвен, :) нагревателите отделяли светлина,е хубаво де отделят светлина, колко светлина ще отделят,я да видим една електрическа крушка обикновена от 100W тази крушка има КПД 5% като осветително тяло или 95% като отоплително тяло,значи нагревател със 95% КПД и мощност 100W каква светлина отделя а представи си да беше 1000W нагревател с 95% КПД колко светлина ще отдели?.,А ти ми казваш че нагревателите на духалките светели :lol:
Тани - модератор
Венци ,а как според тебе се излъчва тази топлината? Ако не си подготвен прочети тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 1%87%D0%B8

А качествените вентилаторни и още по-качествените безвентилаторни печки работят на този принцип:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D1%8F
vvventsi - специалист
Това го знам ,аз ти казах че нагревател със 95% КПД колко би светел а тези духалки ако техните нагреватели имат 95%КПД щяха да са като прожектор!зачервяват се нагревателите но чак да светят и както го каза че голяма част от енергията се излъчвала във вид на светлина.

ПП.http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_con ... efficiency
преведете си го във gogle chrome
Тани - модератор
Ами погледни една китайска и една качествена духалка с инфрачервена камера и ще видиш как едната "свети"
Колкото и да не ти се вярва дистанционното на телевизора ти излъчва светлина ! Мислиш ли че ще те заслепи ако я насочиш към очите си? Това , че не е във видимия спектър не я прави по-малко светлина!
Хайде кажи, ако не си съгласен за излъчваните инфрачервени лъчи , защо две вентилаторни печки с 2000W нагревател топлят различно ? Признавам си, че това е лично мое разсъждение и е вероятно да бъркам!
LazarGanev - "Велик майстор"
При духалките КПД се влошава заради вентилатора - той харчи ел.енергия без да топли, но масления радиатор примерно няма такива загуби. За ГАлана съм чувал, че бил много "звучен", т.е. има зауби във вид на звук
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: