• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
emergency_bg - специалист
в голям хол на панел 6,5 на 3,5 имам висяща лампа по средата, монтирана както правиха преди с дървено трупче и висяща кука.
Ние визуално след ремонта разделихме хола на хол и спалня и съответно лампата остана по следата, където не ни върши работа и искаме да я преместим към холовата част, 2 м по наляво. За съжаление не предвидихме това преместване като правихме ремонта и вече няма варианти за къртене.
Това което аз съм замислил е да пусна 2м кабел към новото място, да си сложа дюбели и да монтирам лампата на новото място, а кабела да вкарам в ПВЦ канал и на мястото, където е дървеното трупче, и съответно връзката, да сложа нещо като бяла пластмасова конзолка /кутийка/ над канала за кабели на това място.
Какво ще кажете, идват ли ви някакви други идеи?
karlson - специалист
вземи го направи като хората че да не те е яд после

ако не си съгласен, сложи снимка на помещението да го видим като стил че да ти дадем някъв друг акъл
така с пластмасовите канали и конзолки ще е грозно - освен ако не си с пластмасови столове и маса

няква греда по-добре или нещо с цвета на мебелите или контрастно ми се върти в главата

можеш да направиш така че целите тези 2 метра да са като лампа - някаква лека конструкция от гипскартон с отвори, които да светят - нещо по-раздвижено

помисли

аз имах точно такъв кабел в стария апартамент и знам как стои -
гадничкко

ако мислиш че бамбуk ще ти се върже с интериора по-добре пусни кабела в една пръчка бамбук - по-красиво ще е

пръчки продават по строителните хипермаркети

Прикачен файл

photo_1519_pic_13275_big.jpg
photo_1519_pic_13275_big.jpg (63.11 KиБ) Видяна 6995 пъти

Прикачен файл

the-bed-note-ceiling.jpg
the-bed-note-ceiling.jpg (13.19 KиБ) Видяна 6995 пъти
Последна промяна от karlson на съб сеп 15, 2007 1:54 pm, променено общо 1 път.
karlson - специалист
ето такава конструкция с цвета на мебелите - малко по раздвижена мисля ще е ок

Прикачен файл

timber_strap_2.gif
timber_strap_2.gif (55.01 KиБ) Видяна 6986 пъти
karlson - специалист
други варианти, за които се сещам -

1.С гипскартон

режеш в различни форми и слагаш по тавана със спейсъри ( т.е. да има място между гипскартона и тавана) между спейсърите пускаш един светещ маркуч или лампички за елха и ще стане нещо от сорта на снимката долу - така ще си закараш кабела където искаш и ще имаш още един вариант за осветление

можеш да ги хванеш и на метален профил да пуснеш отстрани маркуч или диоди + кабела до мястото на лампата - леко замазваш и латекс

2. Фибран, стиропор и т.н. - удачен вариант ако не си правил нищо с гипскартон.

Гоним същия ефект - изрязваш една тясна лента, в която ще ти е кабела и после върху нея залепяш фигурите - ако искаш слагаш отстрани светлини, ако искаш не слагаш. Можеш да си ги оправиш още долу - шпакловане, доизкусуряване, боядисване

както и да го накъдриш все ще е по-хубаво от пластмасов канал

ето идеи от форума и нета

Прикачен файл

img_0065_129.jpg
img_0065_129.jpg (40.61 KиБ) Видяна 6967 пъти
karlson - специалист
а може и комбинация от двете - ПДЧ като мебелите ти с гипскартон или стиропор ето нещо като чертеж

Прикачен файл

таван.JPG
таван.JPG (32.25 KиБ) Видяна 6960 пъти
velsi - Почетен майстор
Друг вариант е да се огледаш за някаква подходяща лампа от тоя тип, при който са накачени едни тела тип "лунички" по две метални пръчки и по тях тече тока. Така също ще можеш да вържеш с интериора.
Rockwalll - специалист
ако позволява интериора можеш да залепиш на тавана нещо такова от мястото на старата до мястото за новата + малко наоколо, а в допълнение можеш да направиш и едно пано на стената - така ще стане също

облицовката ще бъде олекотена, ще има и готов канал за кабела ти и изпълненена в цвета, който избереш

(или по-скоро жена ти :? ) :o :lol: :o

успех

Прикачен файл

sm.jpg
sm.jpg (85.84 KиБ) Видяна 6944 пъти
Последна промяна от Rockwalll на съб сеп 15, 2007 3:55 pm, променено общо 2 пъти.
Rockwalll - специалист
плочите са оформени по контурите на отделните камъни и ще стоят естествено и в краищата

Прикачен файл

ro sm.jpg
ro sm.jpg (98.41 KиБ) Видяна 6929 пъти
emergency_bg - специалист
момчета, идеите са страхотни. на нашият стил перфектно пасва идеята за бабмука, ходих до мр. бриколаж, но бамбуковите пръти не са кухи и в тях не може да се вкара кабел. замислям се дали да не го направя със ПВЦ канала и около него да сложа снопче от по тънки бамбукови пръчици, също от двете му страни да сложа още 2 успоредни пръчки и още 2 да ги пресекат, да стане нещо като решетка, какво ще кажете?
  • 1
  • 2

Тема "преместване на лампа с 2 м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: