Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
краси иванов - специалист
Чакай,малко,нали каза - вътрешна изолация.Ттова ми прилича на външната част на стената,там гипса не е от най-подходящите материали....
Я пак уточни,да не стане грешка...
preslav - майстор
краси иванов написа:
Чакай,малко,нали каза - вътрешна изолация.Ттова ми прилича на външната част на стената,там гипса не е от най-подходящите материали....
Това е вътрешната страна на тераса (според снимките) - според мен гипсът дори и в този случай ще е неподходящ, но не е фатално - винаги има и втори път.
preslav написа:
краси иванов написа:
Това е вътрешната страна на тераса (според снимките) - според мен гипсът дори и в този случай ще е неподходящ, но не е фатално - винаги има и втори път.

На тази влага гипса няма да издържи,поне го запечатай с фасаген,поне две ръце.
Малко по-подробно обесняваите....
smokee - специалист
Много хубаво.И сега вурху гипсовата може ли да се направи циментова шпакловка или трябва да се сваля старата?
masterval - майстор
Няма проблем. Вземи си някаква ъглова лайстна да се опъне горния ръб, първо я лепни лекичко, след това шпакловай с циментовата шпакловка. Колкото по-скъпа е, толкова с по-ситен пясък е правена - има значение за крайния резултат. Ако се получат ръбове, след изсъхване можеш да ги запилиш с парче камък за шмиргел или нещо подобно. (Качествената шпакловка пили шкурката, а не обратното!) Накрая слагаш две ръце фасаген.
masterval написа:
Няма проблем. Вземи си някаква ъглова лайстна да се опъне горния ръб, първо я лепни лекичко, след това шпакловай с циментовата шпакловка. Колкото по-скъпа е, толкова с по-ситен пясък е правена - има значение за крайния резултат. Ако се получат ръбове, след изсъхване можеш да ги запилиш с парче камък за шмиргел или нещо подобно. (Качествената шпакловка пили шкурката, а не обратното!) Накрая слагаш две ръце фасаген.

Не съм съгласен,да трупаш цимент върху гипс.Така вместо да падне едното ,ще паднат и двете.Завърши си го с гипс и сложи по-добър фасаген,все ще изкара.

Това за цим.щпакловка не е вярно за цената и ситния пясък,ама въобще.Дебелината на пясъка зависи за това,за какво ще я използваш.Ако на човек му трябва определен размер на пясъка(поради различната дебелина на шпакловане),гледа в спецификацията колко микрона е зърното,а не колко струва!!!

Когато пускате обява за някакво питане,конкретизирайте,или пускайте подробна снимка,защото вместо помощ получавате грешни насоки,а и е губене на време.ако питаш за препоръка за боя за вътрешно,мислиш,че някой ще ти предложи фасаген.
smokee - специалист
Колко по-ясно от това да го напиша бе колега?
smokee написа:
Последен въпрос- родителите ми са сложили вътрешна топлоизолация от стеропор на терасата.Мога ли с тази гипсова шпакловка (Технокорект) да шпаклвам и стиропора или трябва специална смес за него?
И тримата ми давате различни съвети и не разбрах какво трябва да направя...да боядисвам с фасаген върху гипса,да сваля гипса и да шпакловам с цимент или да циментирам вурху гипса ??? Интересува ме кое е правилното и как ще стане най-добре,не кое е най-евтино или лесно... И сега ако взема да стържа гипса ще осера и стиропора и после пак всичко на ново
smokee написа:
Колко по-ясно от това да го напиша бе колега?
smokee написа:
Последен въпрос- родителите ми са сложили вътрешна топлоизолация от стеропор на терасата.Мога ли с тази гипсова шпакловка (Технокорект) да шпаклвам и стиропора или трябва специална смес за него?
И тримата ми давате различни съвети и не разбрах какво трябва да направя...да боядисвам с фасаген върху гипса,да сваля гипса и да шпакловам с цимент или да циментирам вурху гипса ??? Интересува ме кое е правилното и как ще стане най-добре,не кое е най-евтино или лесно... И сега ако взема да стържа гипса ще осера и стиропора и после пак всичко на ново

Абе пич я се вземи в ръце.Вътрешна топлоизолация означава да ти е вътре ,а не отвън на терасата.Май ти е външна.
Така както го беше написал,се разбираше ,че терасата е усвоена(като 80% от терасите в БГ),и има вътрешна изолация.
На теб освен,че ръцете са ти в Г... и не можеш да обесниш като хората ,какво имаш да правиш,камо ли да си го направиш.

Толкова от мен.Да помагат колегите,ако имат нерви!!!
smokee - специалист
Ще те помоля да не пишеш повече по темата ми ! Как колегата преслав ме разбра а ти неможа ? И от снимките и от обясненията неможа да разбереш,че ИЗОЛАЦИЯТА Е ОТ ВЪТРЕШНАТА СТЕНА НА ТЕРЕСА,хората ти го обясниха и още неможеш да го проумееш и твърдиш,че изолацията е външна !!! Или си влязъл тук за да подвеждаш хората с невярна информация и да ги гледаш после как си блъскат главите или си някакъв рекордно прост човек !
smokee написа:
Ще те помоля да не пишеш повече по темата ми ! Как колегата преслав ме разбра а ти неможа ? И от снимките и от обясненията неможа да разбереш,че ИЗОЛАЦИЯТА Е ОТ ВЪТРЕШНАТА СТЕНА НА ТЕРЕСА,хората ти го обясниха и още неможеш да го проумееш и твърдиш,че изолацията е външна !!! Или си влязъл тук за да подвеждаш хората с невярна информация и да ги гледаш после как си блъскат главите или си някакъв рекордно прост човек !
Ами колегата те разбра Да,АМА след като пусна снимки.Отбелязал го е.Ако искаш да се видим,да ми обясниш колко съм прост.
Аман от комплексирани ниско образови и псевдо интелектуални форумци.
Аз не твърдя ,че е външна,ТИ ГО ТВЪРДИШ.

Тема "Maлко въпроси от начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: