tgv написа:Потресен Съм. На 1,728кВт духалка плюс телевизор, хладилник и компютър имам загуби по ел. инсталацията 11,5%.И как ги изчисли тези загуби че мие чудно
Вярно инсталацията е дърта но чак пък толкова.

tgv написа:Потресен Съм. На 1,728кВт духалка плюс телевизор, хладилник и компютър имам загуби по ел. инсталацията 11,5%.И как ги изчисли тези загуби че мие чудно
илко илиев написа:това нещо го знам от 1995г. Само че аз ползвах за нагревател обикновенно желязо ф.20мм. а за тръба от скелна тръба и пак със сода може да се направи и ако искам даже и 20 киловата само да има кой да плаща.Топлих се в къщи но вече тока е доста по скъп.Сега на какво се топлиш? Да предположа ли, че е на дърва?
tgv написа:Привет! Според Джаул-Ленц реотана трябва да има КПД=1. Практически е 0,98-0,99. Поразгледах си записките на някои измервания от преди години, и там съм отчел, на бързовар 0,5кВт КПД - 0,88. Вчера направих замервания на 2,5кВт бързовар, нещата са още по-зле КПД-0,84. Грешката е в Мен, че не съм мерил напрежения. Замерванията и изчисленията съм ги правил на База Работа на нагревателя. Така че изводите са следните:
Загубите в ел. инсталацията сериозно влошават работата на активния товар.
Реактивно капацитивния товар, е по-ефективен от активния товар, при големи загуби в ел. инсталацията.
tgv написа:Потресен Съм. На 1,728кВт духалка плюс телевизор, хладилник и компютър имам загуби по ел. инсталацията 11,5%.
tgv написа:Прав си, но допускам около 3% грешки от измервания.Малко по малко всичко ще си кажеш
П.П. Не ми се ще да взривявам Форума, Но по тази методология на измерване съм получавал многократно с ЕЕО, нека да го кажем така - КПД около 1.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: