• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
А къде ти е предпазителя в главното табло ли?Не че не може и така но ако само леко се влоши контакта в междинното последва лавинообразен процес който при тая мощност е доста бърз.А за кабела 2,5 квадрата но комент такива експерименти не искам да правя той толкова е оригинално сложения на обемния бойлер 3кв [-X
a_nikolov - специалист
Аз има от старите модели на Релакса, който е подобен на проточния бойлер за баня от бялата серия в сайта на Релакса. Бих ти препоръчал следното.
В таблото си постави предпазител 32А. От него до банята пусни кабел 6 mm2, но не по-малко от 4 mm2. Можеш да използваш трижилен гъвкав проводник, но за предпочитане е свт 3 х 6 mm2 макар, че той е твърд и труден за прекарване. Ако искаш да има "контакт" използвай подобен на този http://media.snimka.bg/1778/009811437-big.jpg, но за ток 30А. В момента не намирам подходяща снимка, а и не мога да снимам моя. Добре е да е монтиран извън банята.
И няколко съвета или поне за моя модел е така. Разпръсквателя е с малка глава и малко на брой отвори и ако го сменяваш е добре да е същия тип. Водата е малко защото все пак се стопля на момента и принципа е малко вода, но топла. Идеята е когато искаш да се къпеш с по-топла вода да пускаш по малко и тя да се нагрява максимално до висока степен по желание без да използваш допълнително студена вода за разхлаждане както правим при "обикновения" бойлер. През зимния сезон водата в "мрежата" е по-студена и по-трудно се затопля, евентуално топлата вода от бойлера ще е по малко като дебит. Обратното през летния сезон.
  • 1
  • 2

Тема "Контакт за Релакса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: