Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
М10Д става,но трябва да се сменя на 3-4 хиляди! М16Д е по-добричко! Миналата неделя на старата 19-ка сменях масло.Дадоха ми едно наливно,но донесено от Германия. А бе мама му стара,още на пръв поглед като взех да го сипвам си личеше че по-друго....По на масло приличаше,по-мазно така да се каже се лееше....Може пък и да си въобразявам...
Делян - специалист
Това, което е показано във fishki не означава нищо. Този нагар се получава не толкова от маслото, а от самия двигател. Навремето Жигулито го карах с корабно масло, shell, м10д и т.н. (което е на аванта) и пак не правеше такъв нагар. Просто не гореше масло.
25th Hour - специалист
Има горе тема за маслата ама няма кой да чете....друг дава акъл, че като колата е да 15-20 години трябва да се кара с масло от 1-2 лева... много помагаме няма що....

Да помислим малко- караш кола на 20 години за 1000 лева най-много. Купуваш някакво измислено масло за 30 лева, мотора и без това си отива малко по малко и като му е скапано маслото в един момент казва "До тук бях". След това даваш някаква сума 200-300-500 лева за ремонт / според щетите/

Другият вариант е просто да си купиш някакво прилично масло, от място където по възможност не продават Месо и тестени изделия / междувпрочем в Кауфланд и месото и скапано и сиренето та маслото ли ще е хубаво/ та купуваш си някакво прилично бюджетно масло и мотора изкарва каквото му е писано.

И пак да кажа- няма такъв филм, че маслото се сменя според това какво е писал някой си там. Кога се сменя маслото се казва само и единствено от производителя на автомобила. Като е казал 10 хил значи 10 като е казал 15 или 100 000 значи е толкова....

В крайна сметка за 20-30 лева разлика можеш да получиш удар по джоба в доста по-големи размери..

Весели празници..
Pinto - специалист
Колега, можеш ли да дадеш пример за прилично бюджетно масло.
25th Hour - специалист
GM ското, YACCO, Лики Моли, Elf, Mobil всички имат туби в рамките на 50-60 лева. При положение има масла по 35-40 лева за туба ми се струва не лоша идея да си взмеше малко по прилично масло за това отгоре... вече си е личен избор точната марка..
masterval - майстор
Един лаишки въпрос: Може ли да се смесват минерално и синтетично масла?
Chefo77 - майстор
Ами полусинтетиката е получена точно така - минерално + синтетично, в някакви пропорции. Ако си със синтетика обаче, се влошават качествата на маслото.
А каква е целта на това смесване?
masterval - майстор
Целта е да изразходвам 2 литра шелово синтетично масло, а не ми се купуват още 2 литра от същото.
milen56 - специалист
Минерално 15w40 и синтетично 5w40 като се смесят се пресичат .На времето на една кила долях 5w40 , а тя беше с 10w40 което е полу синтетично и нямаше проблеми.Това е от моя личен опит.Чувал съм, че полусинтетика и минерално не се пресичат, но не съм сигурен, а и не бих пробвал в двигателя. По-добре си купи от същото масло което ще сипваш в двигателя, а другото, ако не ти трябва може да го използваш за веригата на резачката.
ieiei - специалист
Минерално 15w40 и синтетично 5w40 като се смесят се пресичат
Градска легенда :mrgreen:

Тема "Въпрос за масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: