http://www.acv-bg.com/midea/index2.php? ... =component
Какво става ако спре тока за по-дълго време обаче, да пълня системата с антифриз?
Хората с Дайкин за половин цена топлят 200м2. къде ми е далаверата в тая система?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius
- майстор
31 мнения в "От твърдо гориво на термопомпа въздух-вода"
catpat
- специалист
Дали с това ще мога да отоплявам 2 етажа по 100м2 на 2.6м височина?
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HOME-AIR- ... 336dfa5fbf
Чаро
- Акълия
catpat написа:Дали с това ще мога да отоплявам 2 етажа по 100м2 на 2.6м височина?
Не е достатъчна информацията. Не вярвам някой да седне и да ти сметне, дори и да дадеш необходимата информация по простата причина, че с малко напън и ти би могъл да си сметнеш. Из форума (и интерет) има достатъчно калкулатори, с които би могъл да си пресметнеш приблизително.
Аз ще ти кажа, че за 200 м2 при всички положение ще ти стигне 20-25кв машина. Друг е въпроса кога и как ги добива въздушната термопомпа. Как ще си осигуриш тея киловати при различните външни температури...

Как ще ги усвои вътрешната инсталация , как ще вкараш тия киловати с това Дт и тези ф16. Това са основните въпроси.
STO-YAN
- специалист
Здравей catpat.
Най-точно при теб ще стане, ако си направиш консултация с фирма /или няколко фирми/, които се занимават с климатични инсталации и по- точно да монтират и ТП. Предполагам, че няма да ти искат пари за огледа, но това е въпрос на договорка.
Има много въпроси по които да си говорите- ТП, само за отопление, за отопление и БГВ, мощност на ТП и т.н. Ето ти един телефон за контакт, 0888/456-258-Петър. Много им е добър монтажа и коректността. Моля да не се счита за реклама от модераторите. Ако успееш да изчакаш този отоплителен сезон да отмине, за другия ще има по-нови системи и на по-добри цени. Успех.
Най-точно при теб ще стане, ако си направиш консултация с фирма /или няколко фирми/, които се занимават с климатични инсталации и по- точно да монтират и ТП. Предполагам, че няма да ти искат пари за огледа, но това е въпрос на договорка.
Има много въпроси по които да си говорите- ТП, само за отопление, за отопление и БГВ, мощност на ТП и т.н. Ето ти един телефон за контакт, 0888/456-258-Петър. Много им е добър монтажа и коректността. Моля да не се счита за реклама от модераторите. Ако успееш да изчакаш този отоплителен сезон да отмине, за другия ще има по-нови системи и на по-добри цени. Успех.
naughty
- специалист
преди да преминеш на термопомпа, имай в предвид няколко неща
1. термопомпата е най-ефективна в нискотемпературен режим, тоест флуида да се движи в границите на 25-35 градуса. С всеки градус нагоре консумацията се покачва експоненциално плюс натоварването на компресора е високо/животът му кратък
2. провери дали твоята къща може да се топли с такава температура на флуда - дълбоко се съмнявам това да е така в момента. Трябва ти изолация отвън , отвътре, на пода, на тавана. зверска дограма. С една дума да пръднеш, пак да се стоплиш.
3. От тук нататък имаш няколко варианта за решаване на отоплението:
а) с вентил-конвектори
б) подово
в) преоразмерени трикратно радиатори
вентил-конвектори с интелигентно управление са май най-добрият вариант. в такава система водата е много малко като обем и загряването и е шега.
подовото на термопомпа е идеално, проблем е инертността и слаби възможности за контрол на температурата както и голямия обем вода в такава система. аз ползвам подово в баните и кухнята.
за радиаторите не мога да споделя, нямам такива у нас, но колеги масово ги ползват заради предимството, че няма нужда от сложни управления и по-достъпна цена. недостатъци са като на подовото
относно типа на термопомпа: за мен самоделка предлага най-добри възможности за момента. ако ще има и бойлер закачен за системата е задължително да има и контролер , в противен случай има някои аномалии дето много дразнят. от друга страна бойлерър действа като буферен съд и разтоварва компресора. За експерименти при -10 съм пускал бойлера на ток и компресоха пърхаше от кеф. работата му се вършеше от бойлера, той само прекарваше фреона из системата. идеално за много ниски температури.
та всъщност се замисли, ако докараш къщата да може да се топли с флуид 30 градуса, дали няма и котела да ти върши работа? сигурно ще работи на тлеене само.
успех
1. термопомпата е най-ефективна в нискотемпературен режим, тоест флуида да се движи в границите на 25-35 градуса. С всеки градус нагоре консумацията се покачва експоненциално плюс натоварването на компресора е високо/животът му кратък
2. провери дали твоята къща може да се топли с такава температура на флуда - дълбоко се съмнявам това да е така в момента. Трябва ти изолация отвън , отвътре, на пода, на тавана. зверска дограма. С една дума да пръднеш, пак да се стоплиш.
3. От тук нататък имаш няколко варианта за решаване на отоплението:
а) с вентил-конвектори
б) подово
в) преоразмерени трикратно радиатори
вентил-конвектори с интелигентно управление са май най-добрият вариант. в такава система водата е много малко като обем и загряването и е шега.
подовото на термопомпа е идеално, проблем е инертността и слаби възможности за контрол на температурата както и голямия обем вода в такава система. аз ползвам подово в баните и кухнята.
за радиаторите не мога да споделя, нямам такива у нас, но колеги масово ги ползват заради предимството, че няма нужда от сложни управления и по-достъпна цена. недостатъци са като на подовото
относно типа на термопомпа: за мен самоделка предлага най-добри възможности за момента. ако ще има и бойлер закачен за системата е задължително да има и контролер , в противен случай има някои аномалии дето много дразнят. от друга страна бойлерър действа като буферен съд и разтоварва компресора. За експерименти при -10 съм пускал бойлера на ток и компресоха пърхаше от кеф. работата му се вършеше от бойлера, той само прекарваше фреона из системата. идеално за много ниски температури.
та всъщност се замисли, ако докараш къщата да може да се топли с флуид 30 градуса, дали няма и котела да ти върши работа? сигурно ще работи на тлеене само.
успех
ivan_v
- специалист
catpat написа:Предлагат ми, за по-евтино, ТП с конвенционален компресорАко е с ТРВ ( EEV) може и да работи кадърно, но ако е с капилярка няма как да очакваш добри резултати., който щял да бъде с нагревател под компресора.
Относно инсталацията- аз съм с алуминиеви радиатори( 2 глидера/кв.м. H600) и последните няколко дни поддържам 19,5-20гр. в къща със следните характеристики:
-стените- тухла единичка, плътна с варова мазика от двата края ;
-бетонна плоча с минерална вата отгоре, но доста термомостове ( стрехите на къщата са продъжение на плочата) ;
-PVC с K стъкло ;
-постоянна вентилация посредством регулируеми клапи на розетки на комините).
Температурата на водата е 31,1 през деня , а в момента 32,7 ( това е входящата в радиаторите , изходящата е около 3гр по-малко). Средната температура навън за последното денонощие е малко под -5гр.( снощи беше -10гр, сутринта -13гр., в 16ч се стопли до -4гр. , а сега е -7гр.).
Чаро
- Акълия
naughty написа:Бе... ако къщата иска 10кв на час ще си ги иска и при флуид 30гр за да стопли. А 10кв са си еди-колко си кг гориво. Ще получи малко икономия(смешни проценти), ако тръбите са извън отопляемите обеми и това е.
успех
Какъв е тоя нагревател под компресора? Основната идея на тая добавка е да удължи живота на хладилната инсталация чрез предпазване на компресора от студен старт. Нагревателя е маломощен и се слага около картера на компресора с цел да загрява маслото и да изпарява евентуално попаднал втечнен фреон там. Офертата ми звучи като операция Шменти Капели

Тема "От твърдо гориво на термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература