• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
На всички честита коледа :partyman: :partyman: :partyman: Лазаре това с тиквата го предпочитам пред пържолите :lol:
Иначе инсталацията е супер,но можеше да има и дебитомери,а това на края на колектора обезвъздушител ли е? :supz:
filmatoplo - майстор
Покрай танците :rock: да драсна 2 реда -супер си е разпределителя -ни кран ще се развали , ни ракор :wink: -защото ги няма :-D .За виното- :drinkers: и аз купувах, и ми пращаха , но пак не стига , и луканките взеха да свършват .Горе-долу дебита на виното е- 1 литър на една луканка :lol: :yawinkle:
ivan-avto - специалист
честит празник на всички . като гледам добре върви и виното и луканката наздраве :drinkers: :drinkers: :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Утре като видя голия прът и сухите бъклички -ще си поплача малко #-o , ама сега ни е весело , коледа е :-D :partyman:
zimel - специалист
LazarGanev написа:
Много красиво колекторно табло с кутия наистина, но за какво служи? :?
Разпределям топлината на шест кръга с по два консуматора на кръг. Максималната мощност, която разпределителя може да пренесе е около 30 киловата при делта Т 20 градуса, което е почти двойно от това, което ще ми трябва.

Проблемът е, че немога да направя сметка ...аджеба,, колко топлинна мощност реално ми е необходима, затова залагам малко по-големи възможности на водната риза.

Да, чувам някои как ще кажат: Тоя впряга каруцата пред коня...и може би ще са прави . Но аз сега се уча на топлотехника и гледам да "залагам" някои възможности.

Всъщност, уча се в движение.

Направих консултация с един специалист на място, и той ми препоръча да заложа 60 вата на куб. метър, за изчислението на радиаторите и лирите. При всички положения,така изградената водна риза, трябва да захранва тези топлинни консуматори за отоплението на около 140 кв. м. площ, с външна изолация -8 см. стиропор и 5-ет камерна дограма с 16 мм. стъклопакет + К съкло.

Лазаре, знам твоето мнение за лъчевата система с медни тръби, но все пак, аз нямам твоят опит и залагам на нещо класическо, :)
syncho - майстор
Весели празници на всички! Филма мерси за добрите пожелания. Да ти се връщат тъпкано на теб и на всички тук.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Проект за отопление на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: