Най - вълнуващия въпрос зимно време.
biba71 - помощник
В апартамента, в който живея няма ТЕЦ. В момента правиме ремонт на банята и искаме да сложим някакъв уред за отопление на ток. В момента имаме малка лира, която освен да суши дрехи за отопление не става. Имате ли представа какво да сложим, което както в една реклама се казва - ще бъде хем топло хем икономично. (то при тия цени на тока....). Да отговара цената на рентабилост някаква.
velmar - напреднал
И аз имам подобно питане, само 4е отплението ще е на газ :? .Сложиме плочките и по4ти вси4ко в банята, и останаха да стър4ат само някакви меки тръби за предвидената лира.Съгласна съм и лира да е, но ако има някакви модели, които са малки и компактни( разбирайте- не във вид на стълба и не по метър), ще е супер.
LazarGanev - "Велик майстор"
biba71, електрически уреди за отопление на баня има различни - има духалки за влажни помещения, има и излъчвателни печки от рода на "Елва".
velmar, по въпроса за малка лира - обърни внимание какво пише biba71 :) ! Иначе марки и модели лири има много и повярвай ми - това е най-добрият уред за баня, само трябва да си харесаш модел.
biba71 - помощник
LazarGanev написа:
biba71, електрически уреди за отопление на баня има различни - има духалки за влажни помещения, има и излъчвателни печки от рода на "Елва".
velmar, по въпроса за малка лира - обърни внимание какво пише biba71 :) ! Иначе марки и модели лири има много и повярвай ми - това е най-добрият уред за баня, само трябва да си харесаш модел.
Духалката не мисля, че ще ми свърши работа , защото по принцип тези печки, като са включени докато се къпеш и си мокър усещаш само студен въздух. В разни сайтове гледах едни лири тип радиатор,които са доста голями по размер. Обаче банята ни е малка , а и цената им е доста соленичка.Та не знам....
velsi - Почетен майстор
Не е задължително докато се къпеш да работи духалката. Включваш я малко преди да влезеш да се къпеш и после я изключваш. Банята е малко помещение и ще се затопли много бързо. След като пуснеш горещата вода вече не ти е нужно отопление. Според мене този начин е най-добър. А разнообразието наистина е много голямо.
biba71 - помощник
прав си, но при нас положението е мако по-сложно. Първо банята ни е с външна стена, зимата е доста студето там. И ми се иска да я отопляваме с нещо, което да поддържа някаква постоянна температура без да го изключваме. А то си е баня с тоалетна, така че не става дума само за душ. Малко е неприятно сутрин да станеш и да ползваш тоалетната на студено.
prascho - майстор
влизам ти в положението, сутрин си чета вестника седнал върху тоалетната чиния. :tonqe: :-D :butthead: . Шегувам се, ние сме с лира и местно парно, банята има две външни стени и е голям клинч. Може би ще се оправи обстановката чак като се сложи външна изолация.
LazarGanev - "Велик майстор"
Днес разглеждах едни нагреватели за радиатори и лири, хърватски, струват към 50лв, започват от 300Вт нагоре. Можеш да го монтираш на стар чугунен (или какъвто имаш) радиатор и става за постоянна работа - има си термостат и всичко необходимо.

Тема "отопление за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: