Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
lana83 - напреднал
Здравейте, много ми се иска да чуя Вашите предложения за осъществяване на една идея. Майка ми има дял в новострояща се кооперация, като частта й като Жилищна Площ(ЖП) /не Чиста Жилищна Площ (ЧЖП)/ се равнява на около 29кв.м. Тя смята, че е прекалено малко за един цял апартамент, та макар и малка гарсионера. На мен обаче не ми се ще да повярвам, че това е така и моля за помощ Вас.
Първото нещо, на което не мога да си отговоря, е колко в действителност би била ЧЖП? Мисля че общите части са около 10% от ЖП, следователно ЧЖП=26кв.м? :?
При това положение колко голяма би била квадратурата на стаята с кухненския бокс и банята, като се има впредвид стените и пространството откъм външните стени?:?
И не на последно място как да се оптимизира това?
Мисля си, че би станало едно уютно ателие...
Благодаря предварително :-D
popoci - специалист
Аз си мисля че на тази квадратура може да се направи едно студио - нищо повече. 3.5м2 за баня с ВЦ , 7м2 за по-приличен бокс и другото ти е стая.
Ако е в някой по-приличен квартал наематели ще му намериш бързо.
karakolyo - помощник
мъничко е

маломерен бокс в дневна - повече едва ли ще стане
ТИТИ - помощник
Да не говорим ,че някъде (при нас е така ) ,в зависимост от проекта общите части ги докарват (поне на сметки и документи) приблизително 20% ...да се чудиш къде отиват. Разпределението зависи основно от водата и канала ....Където са те ,там са баните и кухненските боксове . Ако не искат архитектите и конструкторите да си напъват мозъците ,как да стане оптимално оползотворяване на площта ,няма да се получи нищо .Мои близки имат по документ 35 кв.м. които стигат за една стаичка ,в която е и кухненския бокс ,естествено без преградна стена , нюню антре и баня под 4 кв.м. Да не се забравя ,че когато е обособено отделно жилище ,то е заобиколено от всякъде с двойни стени . Това намалява още повече площта ...разликата е видима .
lana83 - напреднал
Например, ето какво успях да измисля

Прикачен файл

mini.JPG
mini.JPG (46.37 KиБ) Видяна 5072 пъти

Тема "Идея за маломерен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: