Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
SHADOWAWS - специалист
Може да е от дъното и захранването, и аз имам проблем така, но само под бозата хр. А иначе ползвам УСУ 7 като ОС и с нея нямам проблеми при зареждането.
Аре ако е от дъното - това не е куул дет викат. Ама ако е от захранването - по-бива.
Тоолкова боб ми остана за хвърляне след бъдни вечер.
Весела Коледа и весело изкарване на Нова Година!
firediesel - специалист
Намери си един боот линукс и зареди от него.
Виж как се държи системата (температура на процесора, харда и т.н.)
Пусни на Аидата или Евереста теста за стабилност. Много вероятно е да ти прави мизерии RAM-а. Ако можеш смени го с някой.
Пробвах SLAX-a,не става.Компютърът не иска да буутва от флашката и се получава пак същото(проблемът не е във флаш-паметта,лаптопът от който пиша зареди SLAX от нея).Пробвал съм и с Ubuntu по двата начина,които знам-инсталиране през уиндоус и направо от буутващ диск,щайгата упорито не иска да я зареди.Безизходица.Ще потърся друга РАМ тия дни.Добре,че колегата подсети :) Весели празници на всички !!!
Fender_str - специалист
Hirens boot CD е решението, пусни един мемори тест, после и тест на харда. Влез в биос и рестартирай настройките му. Точно на мен това ми се беше случило и се оказа рам памет, но за да си сигурен или смени с друга или пусни един тест.
Бай Член - специалист
Аз пък мисля, че проблема е точно във Видеокартата.
Fender_str - специалист
Бай Член написа:
Значи си имаме и врачка във форума! Не става с гадане, има си начини да се определи от къде идва проблема, било то с подмяна на компоненти един по един или със софруер за тест.
Бай Член - специалист
Fender_str написа:
Бай Член написа:
Значи си имаме и врачка във форума! Не става с гадане, има си начини да се определи от къде идва проблема, било то с подмяна на компоненти един по един или със софруер за тест.
Виж ся, майсторе, ако са ти минали няколко стотин компа /а може и да са повече за 28-те години откакто се занимавам с компютри/, дали ще ми трябва магическо кълбо? Това дето за хора като теб е 'врачуване', 'магия' и 'прозрение' в дебелите книги го наричат "ОПИТ"!?!
А ти като си мнооого вещ, що не си направи труда да прочетеш първо симптомите дето са описани, пък после да ми дириш кусура.
Щото ми е писнало от 'разбирачи' като теб, дето преинсталират Windows-и при син джам до припадък, ама се не сещат да погледнат дали върти вентилатора на процесора, дали не са се надули кондензатори било на дъното, било на видеокартата. Важно е да се преинсталира, па като не тръгне се чешете там дето ви не сърби и дигате рамене и айде - бегай за нов компютър.
Fender_str - специалист
Батка не съм преинсталирал Windows щото се е скапал или забива от много време, а дали поради симптомите описани не ми се е случвало PC да прави точно така заради лоши сектори в рам паметта, или пък лаптопа на сестра ми да правеше точно така заради лош сектор в буут сектора ;) Мен пък ми е писнало от разбирковци дето като стане нещо с компютъра го разколачват и почват да сменят наред. И лично на моя си компютър не ми се е случвало да не въртят перките, профилактика му се вика 2 пъти годишно!
SHADOWAWS - специалист
Това 2 пъти годишно да се прави профилактика си е подигравка с компютъра! Човек, и колата си ли миеш (ако имаш кола де) на автомивка на такъв периос? :-D
Не се впрягай, темата за pоддръжката на компа от прах и гняс е спорна, но си има някои установени практики от "по-запознатите". Макар че колкото по-често - толкова по-добре е за хардуера :wink:
Fender_str - специалист
A дали профилактика не включва разкостване на целия комп, смяна на термопаста, смяна на надути кондензатори(ако има такива) А не просто почистване с четка и прахосмукачка? И не лична кола нямам, а освен мивката дето се полага 2 пъти месечно колата се почиства вътрешно поне веднъж седмично и ако влезеш вътре не можеш да предположиш, че работя в кабелна телевизия, имам кирка (и я ползвам ежедневно) и че изобщо се возят вътре двама кабелни техници понякога кални до ушите!

Тема "Проблем с монитор и клавиатура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: