Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikel - специалист
Имам намерение догодина да построя навес от тръби и ламарина, като отдолу ще е циментова плоча.
Въпроса ми е канво да предприема за да е законен.
Стефко - специалист
Посъветвай се с архитект. При всички случаи ще ти трябва Проект, одобрен от общината.
Фло - специалист
ЗУТ Раздел VII.

Чл. 41. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) Допълващото застрояване в урегулирани поземлени имоти се състои от спомагателни, обслужващи, стопански и второстепенни постройки към сградите на основното застрояване и се разрешава в съответствие с предвижданията на подробния устройствен план.

(2) Когато допълващо застрояване не е предвидено с действащия подробен устройствен план, то се допуска от главния архитект на общината с виза за проучване и проектиране по чл. 140, ако постройките се застрояват свободно или допрени до сгради на основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с постройки на допълващо застрояване само между два урегулирани поземлени имота. Допуснатото застрояване се отразява служебно в действащия подробен устройствен план.

(3) По реда на ал. 2 не се допуска застрояване, с което се превишават зададените с подробния устройствен план устройствени показатели за съответния урегулиран поземлен имот.
Стефко - специалист
Добре де, Фло.

Всеки може да прочете това, което си цитирал. Какъв е твоя коментар за случая? Много си загадъчен, като се правиш на умен. :lol: Или май се страхуваш от коментари, за да не се изложиш пръв. :?
Фло - специалист
Стефко написа:
Добре де, Фло.

Всеки може да прочете това, което си цитирал. Какъв е твоя коментар за случая? Много си загадъчен, като се правиш на умен. :lol: Или май се страхуваш от коментари, за да не се изложиш пръв. :?
Стефко,човека пита как да си направи законен навес и аз му цитирам член от Закона за устройство на територията.Той ще си го отвори и ще си прегледа и следващите няколко члена,които са важни за него.Коментара е излишен. За теб пък, е важно май, да настъпиш мотиката!
VLADO66 - майстор
Прaви си нaвeсa човeчe,стигa дa нe нaстъпвaш комшиитe и улицaтa.
nikel - специалист
Така и мисля да направя.Навеса не е към улица,а с комшията нямам проблеми.

Тема "Построяване на навес - тръбна конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: