• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sir_kolew - специалист
Здравейте имам я тази стара и много добра печка НО ! идва голямото НО с 4 степени е и незнам каква мощност е мисля че е около 3.6 или 4 кв Последната сметка за ток беше 100 лева което е ужас за мен Бойлера си работи всеки ден готварска печка също но мисля че всичко идва от самата печка защото често работи на 4 , иначе за топлене е много добра но с такива сметки по добре да се вземе клима на изплащане а и може би.... някои да бутне малко електромерчето
naughty - специалист
Ел печка “ Диана” 1 –220V, 2000 W Ел печка “ Диана” 2 –220V, 2000 W

горе долу 36 стотинки на час работа. ако бачка 12 часа на ден, за месец ще навърти грубо 130лв (само дневен ток, и ако не изключва термостатът)
VLADO66 - майстор
Щe сe уплaшиш истински нa смeткaтa aко инкaсaторa боднe eдни aмпeрклeщи нa 'бутнaтото' eлeктромeрчe. :)
naughty - специалист
VLADO66 написа:
Щe сe уплaшиш истински нa смeткaтa aко инкaсaторa боднe eдни aмпeрклeщи нa 'бутнaтото' eлeктромeрчe. :)
то инкасаторите ги предлагат тия услуги с бутането
VLADO66 - майстор
Ако бях писaл инспeктор можeшe дa нe бъдa рaзбрaн/нaпр. инспeктор Дюдю/ :-D
sir_kolew - специалист
Незнам за този месец е към 100 лева някъде което не ми харесва хич съмнява ме да е 2 кВ тази печка като цяло .... и да работи на 4ка и да хаби толкова малко

А И Честно казано е работила много по малко от тези часове който каза имам предвид не е толкова пускана мисля че са по 3 кв или 3.7 квт поне това видях в нета....
radius - майстор
Дианата е 3.2кВ.
Към автора - тя топли добре, защото смуче яко ток. При тия уреди КПД е сходно- топлината идва от по-голямата консумация.
sir_kolew - специалист
radius написа:
Дианата е 3.2кВ.
Към автора - тя топли добре, защото смуче яко ток. При тия уреди КПД е сходно- топлината идва от по-голямата консумация.

Благодаря и аз съм сигурен че точи много ....и мръсна Иначе наистина топли много на 4ка топло за 10 мин цялата стая става парник Явно ще е нещо от към клима то така няма смисъл просто
fox_vt - майстор
naughty написа:

горе долу 36 стотинки на час работа. ако бачка 12 часа на ден, за месец ще навърти грубо 130лв (само дневен ток, и ако не изключва термостатът)
Хмм значи аз знам за още една диана 3 :lol: :lol: която е 3 кв и няма термостат,то не съм и виждал диана със термостат де :? .Много топли много гори контакта и си е направо за твърда връзка или по як контакт,а и не е за сегашно време много скъпо удоволствие е.
sir_kolew - специалист
fox_vt написа:
naughty написа:

Хмм значи аз знам за още една диана 3 :lol: :lol: която е 3 кв и няма термостат,то не съм и виждал диана със термостат де :? .Много топли много гори контакта и си е направо за твърда връзка или по як контакт,а и не е за сегашно време много скъпо удоволствие е.

хаха и моята няма термостат и на 4 изгори контакта но и смених щепсела и сега е пушка ама с тоя ток не виждам как ще се разберем с нея
  • 1
  • 2

Тема "Колко харчи печка тип Диана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: